Başbakan yardımcısı Şimşek Yenir Bir Banka Gerekli

EKONOMİ 05.05.2017 - 16:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başbakan yardımcısı Şimşek Yenir Bir Banka Gerekli

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Otel'de düzenlenen Forum İstanbul 2017'ye katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Otel'de düzenlenen Forum İstanbul 2017'ye katılarak konuşma yaptı.   Teknolojilere destek verecek bir yatırım bankası kurma niyetleri olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ya mevcut bir yatırım bankasını yapılandırmak lazım ya da yeni banka kurmak lazım" dedi. Çift haneli enflasyonun kabul edilebilir olmadığını ifade eden Şimşek, "Enflasyonda kur etkili oldu ama asıl husus gıdada. Bugün Gıda Komitesini toplantıya çağırdım, çözüm bulmak gerek. Sermaye piyasalarının derinleşmesi için enflasyon kalıcı yüzde 5'in altında olmalı" açıklamasını yaptı. Şimşek, yüksek sürdürülebilir büyüme için reformlara ihtiyaç olduğunu bildirerek, "Uluslararası kuruluşlar Türkiye için büyüme beklentilerini artırıyor" dedi. 'YENİ BANKA KURMAK LAZIM' Şimşek, "Teknolojilere destek verecek bir yatırım bankası kurma niyetimiz var; ya mevcut bir yatırım bankasını yapılandırmak lazım ya da yeni banka kurmak lazım. Mevcut banka Türkiye Kalkınma Bankası olabilir, bu konu mayıs ayı sonrasında değerlendirilecek" diye konuştu. Konuşmasında kıdem tazminatı düzenlemesine de değinen Mehmet Şimşek, "İşe almak ve işten çıkarmak kolay olmalı. Kıdem tazminatının mobiliyeti ve iş piyasasının esnekliğini artıracak şekilde düzenlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.  
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Otel'de düzenlenen Forum İstanbul 2017'ye katılarak konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Otel'de düzenlenen Forum İstanbul 2017'ye katılarak konuşma yaptı.

 

Teknolojilere destek verecek bir yatırım bankası kurma niyetleri olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ya mevcut bir yatırım bankasını yapılandırmak lazım ya da yeni banka kurmak lazım" dedi.

Çift haneli enflasyonun kabul edilebilir olmadığını ifade eden Şimşek, "Enflasyonda kur etkili oldu ama asıl husus gıdada. Bugün Gıda Komitesini toplantıya çağırdım, çözüm bulmak gerek. Sermaye piyasalarının derinleşmesi için enflasyon kalıcı yüzde 5'in altında olmalı" açıklamasını yaptı.

Şimşek, yüksek sürdürülebilir büyüme için reformlara ihtiyaç olduğunu bildirerek, "Uluslararası kuruluşlar Türkiye için büyüme beklentilerini artırıyor" dedi.

'YENİ BANKA KURMAK LAZIM'

Şimşek, "Teknolojilere destek verecek bir yatırım bankası kurma niyetimiz var; ya mevcut bir yatırım bankasını yapılandırmak lazım ya da yeni banka kurmak lazım. Mevcut banka Türkiye Kalkınma Bankası olabilir, bu konu mayıs ayı sonrasında değerlendirilecek" diye konuştu.

Konuşmasında kıdem tazminatı düzenlemesine de değinen Mehmet Şimşek, "İşe almak ve işten çıkarmak kolay olmalı. Kıdem tazminatının mobiliyeti ve iş piyasasının esnekliğini artıracak şekilde düzenlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.