Başkan Akışık’dan, Denizli’de maden arama ihalelerine tepki

SİYASET 18.08.2020 - 13:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Akışık’dan, Denizli’de maden arama ihalelerine tepki

Denizli'nin 5 ilçesinin 12 noktasında maden arama ihalesine İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'tan tepki geldi. Akışık, “Önce Avdan, sonra JES, şimdide maden arama ihaleleri, Denizli’ye ve Denizlililere ihanet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.   Geçtiğimiz günlerde 6592 sayılı kanunda değişiklik yapılmış Türkiye'de 766 maden sahası ihale yoluyla maden aramalarına açılmıştı. 766 sahanın içerisinde, Denizli'den 12 sahanın bulunması İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'ın tepkisini çekti.   Akışık, "Tavas, Buldan Çal, Çameli ve Kale'de belirlenen sahalarda bulunan doğal güzellikler hakkında endişeli olduğunu belirtti. Son dönemlerde Denizli ile ilgili projelerin şehri talan etmeye yönelik projeler olduğunu belirten Akışık, "Tavas'ta Avdan Termik Santrali'ne nasıl karşı durduysak, JES’lere nasıl karşıysak, bu ihalelerle Denizlimizin talan edilmesine de öyle karşı duracağız. İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı olarak maden arama bahanesiyle Buldan'ın, Tavas'ın, Kale'nin Çal ve Çameli'nin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Hele ki Buldan'da korunacak hassas alan ilan edilen doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü'nün bulunduğu bölgede böyle bir maden arama ihalesinin yapılmasına nasıl müsaade ederler anlamak çok zor. Önce Avdan, sonra JES’ler şimdide maden arama ihaleleriyle birlikte bu topraklara nasıl ihanet edilir birlikte izliyoruz. Biz Denizlimizin bereketli topraklarını gelecek nesillere aktarmak için canla başla mücadele ederken, maden arama bahanesiyle coğrafi özellikleri emsalsiz olan yerlere göz dikildiğini öğreniyoruz.   Türkiye'de bulunan tüm güzelliklere yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi, Denizli'ye yapılacak olan her türlü kötülüğünde karşısında duracağız. Denizli'nin kimliğini yansıtan ne varsa koruyacak, maden arama bahanesiyle gözünü para hırsı bürümüş şirketlere bu güzellikleri yedirmeyeceğiz" diye konuştu.

Denizli'nin 5 ilçesinin 12 noktasında maden arama ihalesine İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'tan tepki geldi. Akışık, “Önce Avdan, sonra JES, şimdide maden arama ihaleleri, Denizli’ye ve Denizlililere ihanet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde 6592 sayılı kanunda değişiklik yapılmış Türkiye'de 766 maden sahası ihale yoluyla maden aramalarına açılmıştı. 766 sahanın içerisinde, Denizli'den 12 sahanın bulunması İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'ın tepkisini çekti.

 

Akışık, "Tavas, Buldan Çal, Çameli ve Kale'de belirlenen sahalarda bulunan doğal güzellikler hakkında endişeli olduğunu belirtti. Son dönemlerde Denizli ile ilgili projelerin şehri talan etmeye yönelik projeler olduğunu belirten Akışık, "Tavas'ta Avdan Termik Santrali'ne nasıl karşı durduysak, JES’lere nasıl karşıysak, bu ihalelerle Denizlimizin talan edilmesine de öyle karşı duracağız. İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı olarak maden arama bahanesiyle Buldan'ın, Tavas'ın, Kale'nin Çal ve Çameli'nin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Hele ki Buldan'da korunacak hassas alan ilan edilen doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü'nün bulunduğu bölgede böyle bir maden arama ihalesinin yapılmasına nasıl müsaade ederler anlamak çok zor. Önce Avdan, sonra JES’ler şimdide maden arama ihaleleriyle birlikte bu topraklara nasıl ihanet edilir birlikte izliyoruz. Biz Denizlimizin bereketli topraklarını gelecek nesillere aktarmak için canla başla mücadele ederken, maden arama bahanesiyle coğrafi özellikleri emsalsiz olan yerlere göz dikildiğini öğreniyoruz.

 

Türkiye'de bulunan tüm güzelliklere yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz gibi, Denizli'ye yapılacak olan her türlü kötülüğünde karşısında duracağız. Denizli'nin kimliğini yansıtan ne varsa koruyacak, maden arama bahanesiyle gözünü para hırsı bürümüş şirketlere bu güzellikleri yedirmeyeceğiz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.