Başkan Çelik, Bozkurt’tu Anlattı

SİYASET 20.12.2019 - 16:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Çelik, Bozkurt’tu Anlattı

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İstanbul’da “Kentlerin Kalkınması ve Turizm” çalıştayında Bozkurt’u anlattı.   Belediye Başkanlığının ilk döneminde Bozkurt’un “turizm haritasını” çıkardığını söyleyen Başkan Çelik, “İlk iş olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı’na bir proje yazdık. Bu projeden aldığımız hibe ile ilçemizin bütün doğal güzelliklerinin fizibilitesini çıkardık. Biz özellikle ağız tatları ve folklorik alanda çok yönlü bir zenginliğe sahibiz. İlçemizde iki atış poligonumuz bulunmakta. Bu yıl bu atış poligonlarımıza Çinli turistleri getirtmek için bir dizi çalışmalarda bulunduk. Yakın bir zamanda ilçemizde bu yönde gelişmeler olacak. Ayrıca tescilli anıt ağaçlarımız bulunmakta. Ülkemizin birçok yerinden fotoğrafçılar bu anıt ağaçlarımızı görmeye ve fotoğraflamaya gelmektedir. Yine ülkemizin en iyi izci kamp alanlarına sahibiz. Bu yıl kamp alanlarımızın bakımını yapıp buraları hem kış hem de yaz faal haline getirteceğiz. Yanısıra Bozkurt, endemik kuş ve kurbağa türlerinin olduğu, bir yer. İlçemiz her yıl birbirinden değerli ornitologların gözlem yapmak için uğradıkları duraklardan biridir. Yaptığımız bir çalışmada ilçemizin kuşların göç yolları üzerinde olduğunu gördük. Şimdi bunu nasıl değerlendirebiliriz diye ornitologlarla görüşmeler yapıyoruz” dedi.     Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında olduğu çalıştayda Başkan Çelik, herkesin mutlaka Bozkurt’u görmesi gerektiğini, ipek yolu üzerinde bulunan Bozkurt’un turistik açıdan çok özel değerlere sahip olduğunu belirtti.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İstanbul’da “Kentlerin Kalkınması ve Turizm” çalıştayında Bozkurt’u anlattı.

 

Belediye Başkanlığının ilk döneminde Bozkurt’un “turizm haritasını” çıkardığını söyleyen Başkan Çelik, “İlk iş olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı’na bir proje yazdık. Bu projeden aldığımız hibe ile ilçemizin bütün doğal güzelliklerinin fizibilitesini çıkardık. Biz özellikle ağız tatları ve folklorik alanda çok yönlü bir zenginliğe sahibiz. İlçemizde iki atış poligonumuz bulunmakta. Bu yıl bu atış poligonlarımıza Çinli turistleri getirtmek için bir dizi çalışmalarda bulunduk. Yakın bir zamanda ilçemizde bu yönde gelişmeler olacak. Ayrıca tescilli anıt ağaçlarımız bulunmakta. Ülkemizin birçok yerinden fotoğrafçılar bu anıt ağaçlarımızı görmeye ve fotoğraflamaya gelmektedir. Yine ülkemizin en iyi izci kamp alanlarına sahibiz. Bu yıl kamp alanlarımızın bakımını yapıp buraları hem kış hem de yaz faal haline getirteceğiz. Yanısıra Bozkurt, endemik kuş ve kurbağa türlerinin olduğu, bir yer. İlçemiz her yıl birbirinden değerli ornitologların gözlem yapmak için uğradıkları duraklardan biridir. Yaptığımız bir çalışmada ilçemizin kuşların göç yolları üzerinde olduğunu gördük. Şimdi bunu nasıl değerlendirebiliriz diye ornitologlarla görüşmeler yapıyoruz” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında olduğu çalıştayda Başkan Çelik, herkesin mutlaka Bozkurt’u görmesi gerektiğini, ipek yolu üzerinde bulunan Bozkurt’un turistik açıdan çok özel değerlere sahip olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.