Başkan Erdoğan "144 günü değerlendirdi"

GÜNDEM 16.02.2017 - 13:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Erdoğan "144 günü değerlendirdi"

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, göreve geldiği günün 144. gününde DTO toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 144 günde yaptıklarını değerlendirdiği toplantıda, üye ziyaretleri ve ikili görüşmelerin öneminden bahsetti. Üye ziyaretlerine ağırlık verdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ürdün gezimizde bir araya geldik. Orada Rıfat bey, üye ve esnaf ziyaretlerimizin önemine işaret ederek bu uygulamanın ülke geneline yansıması gerektiğini söyledi. Bu da bizleri memnun etti. Ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.   1,5 ay önce istihdamın artırılması amacıyla bazı adımlar atmıştık. Cumhurbaşkanımız da kısa bir süre önce istihdam ile ilgili seferberlik başlattı.Denizli'de iç piyasada hareketlilik artın diye girişimcilik eğitimi başlattık. İş hayatına giren isimlerin artırılması amacıyla girişimlerimiz oldu. 2 bin başvuru oldu. Bunlardan 780 tanesi sertifika alarak iş hayatına başladı. Bu da bizlerin adımlarının olumlu olduğunu gösteren bir gelişmedir.2017 yılının sonuna kadar bu anlamda çalışmalarımız sürecek. Tıpkı bir eğitim kurumu gibi hizmet veriyoruz. Pazartesiden Cuma gününe kadar odamızda haftalık 60 ile 70 kişiye eğitimler devam etmektedir. Sektörlerin ihtiyacına göre nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla açtığımız kurslar büyük ilgi görüyor. İzolasyon ve yalıtım ile ilgili kursumuz neticesinde inşaat sektörünün ihtiyacı olan çalışma arkadaşlarını eğiteceğiz. Geçtiğimiz ay ağır ve tehlikeli olarak nitelendirilen mesleklerde çalışan 40 kişiye bilgilendirme amaçlı eğitimler verdik. İki tane genel müdürümüzü Denizli’de ağırlayarak platform ile birlikte üyelerimiz ile buluşturduk ve fikir alışverişinde bulunulmasını sağladık. Yurt içi ve yurtdışındaki fuarlara katılarak üyelerimiz ile ikili görüşmeler yapılmasını sağladık. Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ihracatın artması amacıyla ellerinden geleni yapıyor. Bizler de elimize çanta alarak dünyayı dolaşıyoruz. YURT DIŞI ZİYARETLERDE ŞART KOŞTUK Yurt içi ve Yurt dışı gezilerimizi, ziyaretlerimizi ısrarla sürdürüyoruz. Yurt dışı ziyaretlerimizde 26 Şubat'ta Tayvan'a 20 kişilik ekiple gidiyoruz. Buradaki Fuar ve davetlere icabet etme şartı olarak ikili görüşmelerde imkan sağlamaları konusunda şart koşuyoruz.   ŞUBAT PROGRAMI YOĞUN Şubat ayında hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Erdoğan, : 23 Şubat tarihinde Avrupa İmar Bankası yetkilileri Denizli’ye gelerek kadın girişimcilerimize yönelik eğitim gerçekleştirecekler. 24 Şubat tarihi bizler için çok önemli. Türk Bankalar Birliği Genel Sekreteri veya uzmanları Denizli’ye gelerek kare kodlu çekler ile ilgili bilgiler verecek. 26 Şubat tarihinde yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 40’a yakın üretici ile Dubai’ye gideceğiz ve orada fuara katılacağız. Laf olsun diye değil ciddi bağlantılar için gidiyoruz. Burada da ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz.  
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, göreve geldiği günün 144. gününde DTO toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 144 günde yaptıklarını değerlendirdiği toplantıda, üye ziyaretleri ve ikili görüşmelerin öneminden bahsetti. Üye ziyaretlerine ağırlık verdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ürdün gezimizde bir araya geldik. Orada Rıfat bey, üye ve esnaf ziyaretlerimizin önemine işaret ederek bu uygulamanın ülke geneline yansıması gerektiğini söyledi. Bu da bizleri memnun etti. Ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

 

1,5 ay önce istihdamın artırılması amacıyla bazı adımlar atmıştık. Cumhurbaşkanımız da kısa bir süre önce istihdam ile ilgili seferberlik başlattı.Denizli'de iç piyasada hareketlilik artın diye girişimcilik eğitimi başlattık. İş hayatına giren isimlerin artırılması amacıyla girişimlerimiz oldu. 2 bin başvuru oldu. Bunlardan 780 tanesi sertifika alarak iş hayatına başladı. Bu da bizlerin adımlarının olumlu olduğunu gösteren bir gelişmedir.2017 yılının sonuna kadar bu anlamda çalışmalarımız sürecek.

Tıpkı bir eğitim kurumu gibi hizmet veriyoruz. Pazartesiden Cuma gününe kadar odamızda haftalık 60 ile 70 kişiye eğitimler devam etmektedir. Sektörlerin ihtiyacına göre nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla açtığımız kurslar büyük ilgi görüyor. İzolasyon ve yalıtım ile ilgili kursumuz neticesinde inşaat sektörünün ihtiyacı olan çalışma arkadaşlarını eğiteceğiz.

Geçtiğimiz ay ağır ve tehlikeli olarak nitelendirilen mesleklerde çalışan 40 kişiye bilgilendirme amaçlı eğitimler verdik.

İki tane genel müdürümüzü Denizli’de ağırlayarak platform ile birlikte üyelerimiz ile buluşturduk ve fikir alışverişinde bulunulmasını sağladık.

Yurt içi ve yurtdışındaki fuarlara katılarak üyelerimiz ile ikili görüşmeler yapılmasını sağladık. Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ihracatın artması amacıyla ellerinden geleni yapıyor. Bizler de elimize çanta alarak dünyayı dolaşıyoruz.

YURT DIŞI ZİYARETLERDE ŞART KOŞTUK

Yurt içi ve Yurt dışı gezilerimizi, ziyaretlerimizi ısrarla sürdürüyoruz. Yurt dışı ziyaretlerimizde 26 Şubat'ta Tayvan'a 20 kişilik ekiple gidiyoruz. Buradaki Fuar ve davetlere icabet etme şartı olarak ikili görüşmelerde imkan sağlamaları konusunda şart koşuyoruz.

 

ŞUBAT PROGRAMI YOĞUN

Şubat ayında hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Erdoğan, :

23 Şubat tarihinde Avrupa İmar Bankası yetkilileri Denizli’ye gelerek kadın girişimcilerimize yönelik eğitim gerçekleştirecekler.

24 Şubat tarihi bizler için çok önemli. Türk Bankalar Birliği Genel Sekreteri veya uzmanları Denizli’ye gelerek kare kodlu çekler ile ilgili bilgiler verecek.

26 Şubat tarihinde yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 40’a yakın üretici ile Dubai’ye gideceğiz ve orada fuara katılacağız. Laf olsun diye değil ciddi bağlantılar için gidiyoruz. Burada da ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.