Başkan Erdoğan, Belarus’ta

GÜNDEM 10.11.2016 - 12:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Erdoğan, Belarus’ta

denizli haber / denizli 20 haber / Başkan Erdoğan, Belarus’ta

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilen Belarus resmi ziyaret heyeti içinde yer aldı.   Türkiye heyeti, ziyaretin ilk günü (10 Kasım 2016 Perşembe) akşam saatlerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin başkanlığında Belarus’ta işadamlarının katılımıyla düzenlenecek istişare toplantısında biraraya gelecek.        İkinci gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko başkanlığında görüşmeler yapılacak. Güncel ikili ve bölgesel konuların ele alınacağı görüşmelerde ayrıca iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik iş birliği imkanlarının ele alınması, çeşitli anlaşma ve protokollerin imzalanması öngörülüyor. Türk-Belarus İş Forumunda katılımcılara hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camisi'nin açılışına da katılması bekleniyor.   Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli Ticaret Odasını Ar-Ge Merkezi gibi çalıştırarak, yeni pazarlar ve ilimize yeni yatırımcılar çekme hedefimiz var. Bu kapsamda da devlet büyüklerimizin düzenlendiği iş gezilerinin içinde olacağımızı ifade etmiştik. İlk olarak da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile birlikte Belarus’a gittik. Bu ziyaretten ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacak bilgilerle döneceğimize inanıyorum.” dedi.                                                                                                                                                                                         
denizli haber / denizli 20 haber / Başkan Erdoğan, Belarus’ta

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilen Belarus resmi ziyaret heyeti içinde yer aldı.

 

Türkiye heyeti, ziyaretin ilk günü (10 Kasım 2016 Perşembe) akşam saatlerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin başkanlığında Belarus’ta işadamlarının katılımıyla düzenlenecek istişare toplantısında biraraya gelecek. 

     

İkinci gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko başkanlığında görüşmeler yapılacak. Güncel ikili ve bölgesel konuların ele alınacağı görüşmelerde ayrıca iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik iş birliği imkanlarının ele alınması, çeşitli anlaşma ve protokollerin imzalanması öngörülüyor.

Türk-Belarus İş Forumunda katılımcılara hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camisi'nin açılışına da katılması bekleniyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli Ticaret Odasını Ar-Ge Merkezi gibi çalıştırarak, yeni pazarlar ve ilimize yeni yatırımcılar çekme hedefimiz var. Bu kapsamda da devlet büyüklerimizin düzenlendiği iş gezilerinin içinde olacağımızı ifade etmiştik. İlk olarak da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile birlikte Belarus’a gittik. Bu ziyaretten ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacak bilgilerle döneceğimize inanıyorum.” dedi.   

                                                                                                                                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.