Başkan Erdoğan, girişimcilik sertifikası töreninde konuştu

EKONOMİ 03.01.2017 - 14:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Erdoğan, girişimcilik sertifikası töreninde konuştu

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, girişimcilik kurslarına katılarak işletme kuranların ekonomiye ivme kazandıracaklarını söyledi.

Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na katılanlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi. Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri Ali Önal, Mesut Yılmaz ile Ramazan Çelikkol, Meclis Başkan Vekili Nazmi Çolak, meclis üyeleri ve KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı.   Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitiminin 28 Kasım 2016 tarihinde başladığını, imzaladıkları protokol kapsamında 2017 yılında eğitimlerin devam edeceğini ve toplamda 780 kişinin eğitim alacağını belirtti.   Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)  tarafından her ay 60 kişiye verildiğini söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli’ye şirket kurmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece üretim ve ihracat artarak, ekonomimiz ivme kazanır. Girişimcilerimiz, devletin sağladığı imkanları araştırıp, bunlardan azami olarak yararlanmalıdır. Denizli Ticaret Odası olarak amacımız bu şehirde, işleri daha yüksek seviyelere çıkarmak.” dedi.   Denizli tarihinde ilk kez 70 milyon liralık kredinin, Denizli Ticaret Odası üyelerinin hizmetine sunulduğunu aktaran Erdoğan, finansman sıkıntısı yaşayan üyelerin Ziraat Bankası ve Denizbank’a başvurabileceklerini sözlerine ekledi.     KILINÇ: KOSGEB OLARAK GİRİŞİMCİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ   KOSGEB Müdürü Kılınç ise yaptığı konuşmada, girişimcilik programlarını başlatması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür ederek, şöyle konuştu: “KOSGEB olarak girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Kurslar sayesinde kendi işini kuranlar, işçilikten işveren konumuna geçiyor ve yanında istihdam sağlıyor. Bu da ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde işsizliğin azaltılmasında önemli bir katkı sağlıyor. KOSGEB olarak girişimcilerimize 50 bin TL’ye varan hibe, 100 bin TL’ye varan faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150 bin TL’ye varan destek veriyoruz. Yüzde 60 olan destek oranımız, kadın girişimciler, şehitlerin birinci derece yakınları, gaziler ve engellilere yönelik yüzde 80’e çıkıyor. Girişimcilik kursları, 2023 hedeflerine de büyük katkı sağlayacaktır.”     Yapılan konuşmalar sonrasında 2017 yılında düzenlenecek kurslar için protokol imzalandı ve ardından Başkan Erdoğan, Müdür Kılınç, Denizli Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri, 60 girişimciye sertifikalarını verdi.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, girişimcilik kurslarına katılarak işletme kuranların ekonomiye ivme kazandıracaklarını söyledi.

Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na katılanlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi. Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri Ali Önal, Mesut Yılmaz ile Ramazan Çelikkol, Meclis Başkan Vekili Nazmi Çolak, meclis üyeleri ve KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı.

 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitiminin 28 Kasım 2016 tarihinde başladığını, imzaladıkları protokol kapsamında 2017 yılında eğitimlerin devam edeceğini ve toplamda 780 kişinin eğitim alacağını belirtti.

 

Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)  tarafından her ay 60 kişiye verildiğini söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli’ye şirket kurmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece üretim ve ihracat artarak, ekonomimiz ivme kazanır. Girişimcilerimiz, devletin sağladığı imkanları araştırıp, bunlardan azami olarak yararlanmalıdır. Denizli Ticaret Odası olarak amacımız bu şehirde, işleri daha yüksek seviyelere çıkarmak.” dedi.

 

Denizli tarihinde ilk kez 70 milyon liralık kredinin, Denizli Ticaret Odası üyelerinin hizmetine sunulduğunu aktaran Erdoğan, finansman sıkıntısı yaşayan üyelerin Ziraat Bankası ve Denizbank’a başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

KILINÇ: KOSGEB OLARAK GİRİŞİMCİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

 

KOSGEB Müdürü Kılınç ise yaptığı konuşmada, girişimcilik programlarını başlatması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür ederek, şöyle konuştu: “KOSGEB olarak girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Kurslar sayesinde kendi işini kuranlar, işçilikten işveren konumuna geçiyor ve yanında istihdam sağlıyor. Bu da ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde işsizliğin azaltılmasında önemli bir katkı sağlıyor. KOSGEB olarak girişimcilerimize 50 bin TL’ye varan hibe, 100 bin TL’ye varan faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150 bin TL’ye varan destek veriyoruz. Yüzde 60 olan destek oranımız, kadın girişimciler, şehitlerin birinci derece yakınları, gaziler ve engellilere yönelik yüzde 80’e çıkıyor. Girişimcilik kursları, 2023 hedeflerine de büyük katkı sağlayacaktır.”  

 

Yapılan konuşmalar sonrasında 2017 yılında düzenlenecek kurslar için protokol imzalandı ve ardından Başkan Erdoğan, Müdür Kılınç, Denizli Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri, 60 girişimciye sertifikalarını verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.