Başkan Erdoğan yabancı öğrencileri ağırladı

DENİZLİ 04.01.2017 - 08:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Erdoğan yabancı öğrencileri ağırladı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, AIESEC projesi kapsamında Denizli’ye gelen 8 ülkeden 15 öğrenciyi konuk olarak ağırladı.

Özel Denizli Seviye Okulları’nın misafiri olarak Denizli’ye gelen öğrenciler, Denizli Ticaret Odasına ziyaret yaptı. Fas, Tunus, Cezayir, Arnavutluk, Moldova, Hindistan, Endonezya ve Suudi Arabistan uyruklu öğrencileri karşılayan Başkan Erdoğan, ziyaretten çok memnun olduğunu söyledi.    Geleceğe yön verilirken farklı kültürlerin yerinde görülmesi önemine değinen Başkan Erdoğan, Teknoloji gelişmesiyle birlikte bireylerin, sadece kendi doğduğu veya yaşadığı ülkede çalışma zorunluluğu ortadan kalkmıştır.    Artık toplumların yaşayışı, kültürleri ve ekonomik bilgileri öğrenilerek, o ülkelere gidilmiş oluyor ve daha sonra ticaret geliştiriliyor. Sizlerin de ülkemize ve şehrimize gelerek bizleri görüp, kültürümüzü tanımanız çok önemlidir.   Erdoğan, Türkiye’de ticaretin çok hızlı ve kolay olduğunu söyleyerek, “Denizli 3,5 milyar dolara yakın ihracatı olan bir şehirdir.    160 çeşit ürünün üretildiği Denizli’den 200 ülkeye ihracat yapılmaktadır. İş ve ticaret yapmak istediğinizde Denizli aklınıza gelebilir.   Erdoğan, kültürler arası köprü oluşturmaları ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmaları dolayısıyla Özel Denizli Seviye Okulları kurucu müdürleri Mahmut Çatlık ve Şaban Varol’a teşekkür yaparak, konuşmasını bitirdi.   Özel Denizli Seviye Okulları Kurucu Müdürü Çatlık ise 15 öğrencinin 6 hafta boyunca Denizli’de kalacağını söyledi, “Öğrencilere, Türkçe başta olmak üzere Türk kültürü, Osmanlı Minyatürü, Ebru sanatı, halk oyunları, Türk musikisi, Denizli’nin tarihi ve turistik yerleri ile Denizli iş dünyasıyla ilgili bilgiler aktarmış olacağız.    Ziyaret sonunda Erdoğan, Denizli hatırası olarak öğrencilere çeşitli hediyeler takdim yaptı.    
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, AIESEC projesi kapsamında Denizli’ye gelen 8 ülkeden 15 öğrenciyi konuk olarak ağırladı.

Özel Denizli Seviye Okulları’nın misafiri olarak Denizli’ye gelen öğrenciler, Denizli Ticaret Odasına ziyaret yaptı. Fas, Tunus, Cezayir, Arnavutluk, Moldova, Hindistan, Endonezya ve Suudi Arabistan uyruklu öğrencileri karşılayan Başkan Erdoğan, ziyaretten çok memnun olduğunu söyledi. 

 

Geleceğe yön verilirken farklı kültürlerin yerinde görülmesi önemine değinen Başkan Erdoğan, Teknoloji gelişmesiyle birlikte bireylerin, sadece kendi doğduğu veya yaşadığı ülkede çalışma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. 

 

Artık toplumların yaşayışı, kültürleri ve ekonomik bilgileri öğrenilerek, o ülkelere gidilmiş oluyor ve daha sonra ticaret geliştiriliyor. Sizlerin de ülkemize ve şehrimize gelerek bizleri görüp, kültürümüzü tanımanız çok önemlidir.

 

Erdoğan, Türkiye’de ticaretin çok hızlı ve kolay olduğunu söyleyerek, “Denizli 3,5 milyar dolara yakın ihracatı olan bir şehirdir. 

 

160 çeşit ürünün üretildiği Denizli’den 200 ülkeye ihracat yapılmaktadır. İş ve ticaret yapmak istediğinizde Denizli aklınıza gelebilir.

 

Erdoğan, kültürler arası köprü oluşturmaları ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmaları dolayısıyla Özel Denizli Seviye Okulları kurucu müdürleri Mahmut Çatlık ve Şaban Varol’a teşekkür yaparak, konuşmasını bitirdi.

 

Özel Denizli Seviye Okulları Kurucu Müdürü Çatlık ise 15 öğrencinin 6 hafta boyunca Denizli’de kalacağını söyledi, “Öğrencilere, Türkçe başta olmak üzere Türk kültürü, Osmanlı Minyatürü, Ebru sanatı, halk oyunları, Türk musikisi, Denizli’nin tarihi ve turistik yerleri ile Denizli iş dünyasıyla ilgili bilgiler aktarmış olacağız. 

 

Ziyaret sonunda Erdoğan, Denizli hatırası olarak öğrencilere çeşitli hediyeler takdim yaptı.

 



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.