Başkan filiz "bunlar felaket tellalları" dedi

SİYASET 16.02.2017 - 11:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan filiz "bunlar felaket tellalları" dedi

Döviz kurlarında hareketlenme olduğunda kıyametleri koparanların şimdi dövizde iniş başladığında sus pus olduğuna vurgu yapan Başkan Filiz; “ Bunlar Felaket tellalları, şimdi bakın sesleri çıkmıyor, sus pus oldular. Küresel dalgalanmalarla başlayan döviz kurlarındaki oynaklık geçicidir. İnşallah 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek” dedi.

TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki istihdam seferberliğinin önemine değinen başkan Filiz devamla şunları söyledi: “ İŞKUR marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyorlar. Yeni uygulamada özel sektör de dahil edildi ve sayı 500 bine çıktı. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, paraları İşsizlik Fonu'ndan ödenecek. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek.   TOBB Başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu ne demektir? 1 buçuk milyon vatandaşımıza yeni iş. Üstüne bizim 500 binlik toplum yararına çalışma hedefini de koyunca sayı 2 milyonu buluyor. Onlar sadece maaşı verecek, bir yıl boyunca vergi ve sigortayı karşılayacak. Devletimiz işverenlerin diğer maliyetlerini karşılayacak. Sigorta primi ve vergiyi devlet olarak 1 yıl boyunca karşılayacak.. Yanında bir işçi çalıştıranlara 12 milyar katkı sağlayacak.”   Reel sektörün faiz baskısı altında ezmeden döviz kurları konusunda bazı adımlar atıldığına da değinen Başkan Filiz; “Gelişmeler karşısında tedbirler alınıyor. Devletimiz Reel sektörü desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Daha geçen hafta bütün KOBİ'lere bir yıl ödemesiz faizsiz kredi kararı alındı. Böylece küçük esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefleyen devletimiz, 600 bin civarında KOBİ'nin talebi olduğunu görüyor. Şartları tutan herkesi, bütün küçük esnafı, sanatkârı bu kredi imkândan faydalandıracak inşallah. Dün alınan bir kararla çiftçilerimizin, tarım kesimine Ziraat Bankası'na ve tarım kredi kooperatiflerine olan 1 milyara yakın borçları 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıldı. Böylece çifçimizin yanında olduğumuzu, problemlerine çözüm ürettiğimiz bir kez daha gösterdik “ şeklinde konuştu.   “İşçilerin maaşının ödenemediği bir Türkiye vardı, o günleri hatırlayın. Şimdi nereden nereye geldik” diyen Başkan Filiz: “ Hükümetimiz Hayatın her alanında durmadan yorulmadan kararlar alıyor. Biten hizmetleri devreye alıyor, yenilerin temellerini atıyor. İşte bütün bunları geleceğe taşıyabilmek için anayasamızda bu değişikliğe gerek duyuldu” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı:   “ Aynı gemide olduğumuzun farkında olmayan birileri, geminin dibini delmeye çalışanlara destek oluyor. Türkiye, sınırları içinde ve dışında tarihinin en büyük mücadelesini veriyor. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da sandıklardan çıkacak EVET oylarıyla Sürekli istikrar, öngörülebilirlik ve güven neticesinde daha çok yatırım yapılacak. Ekonomimiz güçlenecek.”
Döviz kurlarında hareketlenme olduğunda kıyametleri koparanların şimdi dövizde iniş başladığında sus pus olduğuna vurgu yapan Başkan Filiz; “ Bunlar Felaket tellalları, şimdi bakın sesleri çıkmıyor, sus pus oldular. Küresel dalgalanmalarla başlayan döviz kurlarındaki oynaklık geçicidir. İnşallah 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek” dedi.

TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki istihdam seferberliğinin önemine değinen başkan Filiz devamla şunları söyledi:

“ İŞKUR marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyorlar. Yeni uygulamada özel sektör de dahil edildi ve sayı 500 bine çıktı. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, paraları İşsizlik Fonu'ndan ödenecek. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek.

 

TOBB Başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu ne demektir? 1 buçuk milyon vatandaşımıza yeni iş. Üstüne bizim 500 binlik toplum yararına çalışma hedefini de koyunca sayı 2 milyonu buluyor. Onlar sadece maaşı verecek, bir yıl boyunca vergi ve sigortayı karşılayacak. Devletimiz işverenlerin diğer maliyetlerini karşılayacak. Sigorta primi ve vergiyi devlet olarak 1 yıl boyunca karşılayacak.. Yanında bir işçi çalıştıranlara 12 milyar katkı sağlayacak.”

 

Reel sektörün faiz baskısı altında ezmeden döviz kurları konusunda bazı adımlar atıldığına da değinen Başkan Filiz; “Gelişmeler karşısında tedbirler alınıyor. Devletimiz Reel sektörü desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Daha geçen hafta bütün KOBİ'lere bir yıl ödemesiz faizsiz kredi kararı alındı.

Böylece küçük esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefleyen devletimiz, 600 bin civarında KOBİ'nin talebi olduğunu görüyor. Şartları tutan herkesi, bütün küçük esnafı, sanatkârı bu kredi imkândan faydalandıracak inşallah. Dün alınan bir kararla çiftçilerimizin, tarım kesimine Ziraat Bankası'na ve tarım kredi kooperatiflerine olan 1 milyara yakın borçları 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıldı. Böylece çifçimizin yanında olduğumuzu, problemlerine çözüm ürettiğimiz bir kez daha gösterdik “ şeklinde konuştu.

 

“İşçilerin maaşının ödenemediği bir Türkiye vardı, o günleri hatırlayın. Şimdi nereden nereye geldik” diyen Başkan Filiz: “ Hükümetimiz Hayatın her alanında durmadan yorulmadan kararlar alıyor. Biten hizmetleri devreye alıyor, yenilerin temellerini atıyor. İşte bütün bunları geleceğe taşıyabilmek için anayasamızda bu değişikliğe gerek duyuldu” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı:

 

“ Aynı gemide olduğumuzun farkında olmayan birileri, geminin dibini delmeye çalışanlara destek oluyor. Türkiye, sınırları içinde ve dışında tarihinin en büyük mücadelesini veriyor. Allah’ın izniyle 16 Nisan’da sandıklardan çıkacak EVET oylarıyla Sürekli istikrar, öngörülebilirlik ve güven neticesinde daha çok yatırım yapılacak. Ekonomimiz güçlenecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.