Başkan Filiz'den Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı

SİYASET 26.12.2018 - 15:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Filiz'den Mehmet Akif Ersoy'u Anma Mesajı

27 Aralık 1936'da hayatını kaybeden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ M. Akif Ersoy, milli mücadele ruhunun hayat bulması için ömrünü fedakarca vakfeden, istiklal meşalesini tutuşturmuş müstesna bir şahsiyet, kudretli bir şairdir” dedi.   Fedakar bir dava adamı olan vatan şairimiz Mehmet Akif’in her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olduğunu vurgulayan Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:“Aldığı geleneksel ve modern eğitim ile son derece donanımlı bir alim, idrak kabiliyetiyle arif, savaşta cepheye atılacak kadar vatan sevdalısı olan Mehmet Akif, hakiki bir mütefekkirdir.Milletimize yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan M. Akif, istiklal marşında vatanın nasıl kazanıldığını anlatan ifadeleri ile akıllara kazınan mesajları, gelecek nesillere aktarılarak ülkemizin nasıl kazanıldığını göstermeye yetecek niteliktedir.   Türk milletinin ruhunu yansıtan dizelerle tarihe adını yazdıran milli şairimiz, edebiyat, sanat ve fikir dünyamıza rehberlik etmeyi sürdürmektedir. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif'in eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Mehmet Akif’i anlamak, esasen kendimizi, milletimizi, öz değerlerimizi tanımaktır.   Vatan Şairi Ersoy'un "Sessiz yaşadım kim beni nereden bilecek" dizelerinde ki gibi sessizce göçüp gittiğini ama buna rağmen unutulmayan bir isim olarak Türk milletinin hafızasında asla silinmeyecek bir yeri olduğunu belirterek ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum."

27 Aralık 1936'da hayatını kaybeden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ M. Akif Ersoy, milli mücadele ruhunun hayat bulması için ömrünü fedakarca vakfeden, istiklal meşalesini tutuşturmuş müstesna bir şahsiyet, kudretli bir şairdir” dedi.

 

Fedakar bir dava adamı olan vatan şairimiz Mehmet Akif’in her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olduğunu vurgulayan Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:“Aldığı geleneksel ve modern eğitim ile son derece donanımlı bir alim, idrak kabiliyetiyle arif, savaşta cepheye atılacak kadar vatan sevdalısı olan Mehmet Akif, hakiki bir mütefekkirdir.Milletimize yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan M. Akif, istiklal marşında vatanın nasıl kazanıldığını anlatan ifadeleri ile akıllara kazınan mesajları, gelecek nesillere aktarılarak ülkemizin nasıl kazanıldığını göstermeye yetecek niteliktedir.

 

Türk milletinin ruhunu yansıtan dizelerle tarihe adını yazdıran milli şairimiz, edebiyat, sanat ve fikir dünyamıza rehberlik etmeyi sürdürmektedir. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif'in eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Mehmet Akif’i anlamak, esasen kendimizi, milletimizi, öz değerlerimizi tanımaktır.

 

Vatan Şairi Ersoy'un "Sessiz yaşadım kim beni nereden bilecek" dizelerinde ki gibi sessizce göçüp gittiğini ama buna rağmen unutulmayan bir isim olarak Türk milletinin hafızasında asla silinmeyecek bir yeri olduğunu belirterek ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.