Başkan Gürlesin, “hediyeleşmek güzeldir” diyerek bayram öncesi Yatağan bıçağı hediye ediyor

KÜLTÜR 15.08.2018 - 13:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Gürlesin, “hediyeleşmek güzeldir” diyerek bayram öncesi Yatağan bıçağı hediye ediyor

Pamukkala Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kurban Bayramı münasebetiyle “hedileşmek güzseldir” düşüncesiyle AK Parti yönetimine birer adet Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Ünlü Yatağan Bıçağı hediye etti.   Kurban Bayramı nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, herkesle bayramlaşıyor. Başkan Gürlesin, “Hediyeleşmek güzeldir” düşencesiyle ziyaret ettiklerine  Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Yatağan Bıçağından hediye ediyor. Başkan Gürlesin, bugün AK Parti İl Başkanı Necip Filiz başta olmak üzere parti yönetimine Ünlü Yatağan Bıçağı hediye ederek Kurban Bayramını şimdiden tebrik etti. “Paylaşmak kardeşliktir” diye başkan Gürlesin, “Bu bayramda akraba, komşu, eş dost, hasta ve ziyaret bekleyen kardeşlerimizi hatırlayalım. Kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp, hayır dualarını alalım. Herkesi tebessüm ettirelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.     YATAĞAN BIÇAKLARI   Her üretim işinde olduğu gibi bıçak üretiminde kaliteyi etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi kuşkusuz kullanılan malzemedir. Kaliteli bir bıçak üretmek için Yatağanlı ustalar çeliğe ısıl işlem uygularlar.Bu işlemle çeliği 54 rockwell ve üzeri sertliğe çıkarırlar ki bu da ortaya çok sağlam bir malzemenin çıkmasını sağlar. Osmanlı’dan gelen gelenek, Yatağan insanının bilgiye ve teknolojiye açık olması ve kaliteli ürün kullanılması bugün Yatağan Bıçaklarının mutfak bıçağından, av bıçağına, komando bıçağından, kamaya ve hatta kılıç gibi tarihi ürünlere kadar birçok alanda kendini göstermesine yol açmıştır. Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Yatağan Bıçakları, alışılagelmişin dışında yalnızca bir kesim aracı değil, tam anlamıyla sanat eseridir.       

Pamukkala Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kurban Bayramı münasebetiyle “hedileşmek güzseldir” düşüncesiyle AK Parti yönetimine birer adet Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Ünlü Yatağan Bıçağı hediye etti.

 

Kurban Bayramı nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, herkesle bayramlaşıyor. Başkan Gürlesin, “Hediyeleşmek güzeldir” düşencesiyle ziyaret ettiklerine  Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Yatağan Bıçağından hediye ediyor. Başkan Gürlesin, bugün AK Parti İl Başkanı Necip Filiz başta olmak üzere parti yönetimine Ünlü Yatağan Bıçağı hediye ederek Kurban Bayramını şimdiden tebrik etti. “Paylaşmak kardeşliktir” diye başkan Gürlesin, “Bu bayramda akraba, komşu, eş dost, hasta ve ziyaret bekleyen kardeşlerimizi hatırlayalım. Kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp, hayır dualarını alalım. Herkesi tebessüm ettirelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

 

 

YATAĞAN BIÇAKLARI

 

Her üretim işinde olduğu gibi bıçak üretiminde kaliteyi etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi kuşkusuz kullanılan malzemedir. Kaliteli bir bıçak üretmek için Yatağanlı ustalar çeliğe ısıl işlem uygularlar.Bu işlemle çeliği 54 rockwell ve üzeri sertliğe çıkarırlar ki bu da ortaya çok sağlam bir malzemenin çıkmasını sağlar. Osmanlı’dan gelen gelenek, Yatağan insanının bilgiye ve teknolojiye açık olması ve kaliteli ürün kullanılması bugün Yatağan Bıçaklarının mutfak bıçağından, av bıçağına, komando bıçağından, kamaya ve hatta kılıç gibi tarihi ürünlere kadar birçok alanda kendini göstermesine yol açmıştır. Denizli’nin en önemli markalarından biri olan Yatağan Bıçakları, alışılagelmişin dışında yalnızca bir kesim aracı değil, tam anlamıyla sanat eseridir.     

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.