Başkan Hulusi Şevkan’a taş ocağı soru önergesi

DENİZLİ 04.12.2017 - 10:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Hulusi Şevkan’a taş ocağı soru önergesi

Acıpayam Belediyesi Meclisi 2017 yılının son toplantısına taş ocağı alımı ile ilgili Ak Parti Meclis Üyesi’nin verdiği soru önergesi damgasını vurdu. Ak Partili Meclis üyesi Harun Raşit Kaya, meclis kararı olmadan taş ocağının neden alındığını Başkan Hulisi Şevkan’a sordu.   Acıpayam Belediye Meclisinin son toplantısı Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın başkanlığında belediye toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis Üyesi AK Partili Harun Reşit Kaya’nın verdiği soru önergeleri dikkat çeken konuların başında geldi.   Gündeme damga vuran önerge, Kaya’nın ve meclis üyelerinin çoğunluğunun karşı olduğu Yeşildere’deki taş ocağının alınmasıyla ilgili soru önergesiydi. Ön araştırmaya göre yenisinin 1 milyon lira civarında kurulması varken ikinci el taş ocağı 2 milyon 700 bin lira bedel ödeyerek niçin satın alındı. Taş ocağı alımı için herhangi bir meclis ve komisyon kararının olmadığı iddia edildi. 7 kişiden oluşan komisyon kurulmasına karar verilmiş ancak taş ocağının alınıp alınmamasıyla ilgili kararı beklenmeden taş ocağı Abeltaş’a alındığı belirtildi.   8 Mayıs 2017 tarih ve 81 sayılı meclis kararında Abeltaş A.Ş.’a aktarılan 2 milyon 500 bin liranın taş ocağı alımı için değil kilitli  taş döşeme ve malzeme alımı gibi kalemlerde harcama yapılması amacıyla aktarılmasına rağmen niçin taş ocağı alındı. Bu paranın neden amaç dışı kullanılarak taş ocağı alındığı soruldu.   DİĞER SORU ÖNERGESİ SİNEK İLACI ALIMI Sinek ilacı alımında ihale olmadığı duyumu üzerine, doğrudan temin mi yoksa ihale usulü ile mi alındı. 2014 yılında 347 bin lira, 2015 yılında 353 bin lira, 2016 yılında 309 bin lira, 2017 yılında 560 bin lira olduğunu, Diğer yıllara göre 2017 yılında 250 bin lira fark var bu nereden kaynaklanıyor, diye soruldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Taş Ocağının alınıp alınmaması için araştırma komisyonu başkanı Şükrü Yalçın konuşmasında “Ben kendim istifa ettim. Beni kimse istifa et demedi, diyemezde” dedi.   Başkan Hulusi Şevkan; Soru önergelerinin cevaplandırılması için teknik ve idari personele dosya hazırlanması için talimat verdi. Dosya hazırlandığında tüm meclis üyelerine dağıtılacağını belirtti.   VALİLİK DEVREDE Başkan Şevkan; 2 milyon 700 bin liraya taş ocağı alınmasıyla ilgili Valiliğe bir çok isimsiz dilekçeyle şikayet edilmiş. Bunların arasında taş ocağı da var. Valilik muhakkik tayin etmiş bizden bilgi istiyor. Gerekli bilgi ve belgeler sunulacaktır. Hiçbir şey gizli kalmayacak, dedi.   Kaynak (Acıpayamgazetesi.com)

Acıpayam Belediyesi Meclisi 2017 yılının son toplantısına taş ocağı alımı ile ilgili Ak Parti Meclis Üyesi’nin verdiği soru önergesi damgasını vurdu. Ak Partili Meclis üyesi Harun Raşit Kaya, meclis kararı olmadan taş ocağının neden alındığını Başkan Hulisi Şevkan’a sordu.

 

Acıpayam Belediye Meclisinin son toplantısı Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın başkanlığında belediye toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis Üyesi AK Partili Harun Reşit Kaya’nın verdiği soru önergeleri dikkat çeken konuların başında geldi.

 

Gündeme damga vuran önerge, Kaya’nın ve meclis üyelerinin çoğunluğunun karşı olduğu Yeşildere’deki taş ocağının alınmasıyla ilgili soru önergesiydi. Ön araştırmaya göre yenisinin 1 milyon lira civarında kurulması varken ikinci el taş ocağı 2 milyon 700 bin lira bedel ödeyerek niçin satın alındı. Taş ocağı alımı için herhangi bir meclis ve komisyon kararının olmadığı iddia edildi. 7 kişiden oluşan komisyon kurulmasına karar verilmiş ancak taş ocağının alınıp alınmamasıyla ilgili kararı beklenmeden taş ocağı Abeltaş’a alındığı belirtildi.

 

8 Mayıs 2017 tarih ve 81 sayılı meclis kararında Abeltaş A.Ş.’a aktarılan 2 milyon 500 bin liranın taş ocağı alımı için değil kilitli  taş döşeme ve malzeme alımı gibi kalemlerde harcama yapılması amacıyla aktarılmasına rağmen niçin taş ocağı alındı. Bu paranın neden amaç dışı kullanılarak taş ocağı alındığı soruldu.

 

DİĞER SORU ÖNERGESİ SİNEK İLACI ALIMI

Sinek ilacı alımında ihale olmadığı duyumu üzerine, doğrudan temin mi yoksa ihale usulü ile mi alındı.

2014 yılında 347 bin lira,

2015 yılında 353 bin lira,

2016 yılında 309 bin lira,

2017 yılında 560 bin lira olduğunu,

Diğer yıllara göre 2017 yılında 250 bin lira fark var bu nereden kaynaklanıyor, diye soruldu.



Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Taş Ocağının alınıp alınmaması için araştırma komisyonu başkanı Şükrü Yalçın konuşmasında “Ben kendim istifa ettim. Beni kimse istifa et demedi, diyemezde” dedi.

 

Başkan Hulusi Şevkan; Soru önergelerinin cevaplandırılması için teknik ve idari personele dosya hazırlanması için talimat verdi. Dosya hazırlandığında tüm meclis üyelerine dağıtılacağını belirtti.

 

VALİLİK DEVREDE

Başkan Şevkan; 2 milyon 700 bin liraya taş ocağı alınmasıyla ilgili Valiliğe bir çok isimsiz dilekçeyle şikayet edilmiş. Bunların arasında taş ocağı da var. Valilik muhakkik tayin etmiş bizden bilgi istiyor. Gerekli bilgi ve belgeler sunulacaktır. Hiçbir şey gizli kalmayacak, dedi.

 

Kaynak (Acıpayamgazetesi.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.