Başkan Örki’den Milli Mücadele Günü Mesajı

PAMUKKALE 15.05.2020 - 16:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Örki’den Milli Mücadele Günü Mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele gününün 101. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Şehrimizden başlayan milli mücadele ruhu, Türk Ulusu’nu harekete geçirmesi noktasında çok önemlidir” dedi.    15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Türkiye'de işgale karşı ilk mitingin Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılması ve ilk mitingin yapılmasının 101. Yılı kutlanıyor.  Bu özel günle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü’nün hem Denizli hem de Türk tarihi açısından öneminin büyük olduğunun altını çizen Başkan Örki, “Türk Ulusunun bağımsızlığını kazanma yolunda Denizlimizde 15 Mayıs 1919 yılında önemli bir hareketlenme olmuştur. İzmir’in işgal edilmesinin haberinin Denizli’ye ulaşmasıyla birlikte, zamanın mutasarrafı, belediye başkanı, müftüsü ve ileri gelenleri ortak kararla, şehrin müftüsü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düzenlenen mitingle başlayan vatan sevgisi, mili mücadele ruhu halen Denizlili vatandaşlarımızda var. Denizlimizden başlayan mili mücadele ruhu, Türk Ulusunu harekete geçirmesi noktasında önemlidir. 101 yıl önce yakılan diriliş meşalesi, Türk milleti var oldukça yanmaya devam edecektir. Bu kutlu mücadelenin büyük kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele gününün 101. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Şehrimizden başlayan milli mücadele ruhu, Türk Ulusu’nu harekete geçirmesi noktasında çok önemlidir” dedi. 

 

15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Türkiye'de işgale karşı ilk mitingin Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılması ve ilk mitingin yapılmasının 101. Yılı kutlanıyor.  Bu özel günle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü’nün hem Denizli hem de Türk tarihi açısından öneminin büyük olduğunun altını çizen Başkan Örki, “Türk Ulusunun bağımsızlığını kazanma yolunda Denizlimizde 15 Mayıs 1919 yılında önemli bir hareketlenme olmuştur. İzmir’in işgal edilmesinin haberinin Denizli’ye ulaşmasıyla birlikte, zamanın mutasarrafı, belediye başkanı, müftüsü ve ileri gelenleri ortak kararla, şehrin müftüsü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düzenlenen mitingle başlayan vatan sevgisi, mili mücadele ruhu halen Denizlili vatandaşlarımızda var. Denizlimizden başlayan mili mücadele ruhu, Türk Ulusunu harekete geçirmesi noktasında önemlidir. 101 yıl önce yakılan diriliş meşalesi, Türk milleti var oldukça yanmaya devam edecektir. Bu kutlu mücadelenin büyük kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.