Başkan Örki: Hayata Peygamber Ahlakı, Kulluk Sorumluluğu Ve Ümmet Bilinci Olarak Taşımalı

KÜLTÜR 07.11.2019 - 10:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Örki: Hayata Peygamber Ahlakı, Kulluk Sorumluluğu Ve Ümmet Bilinci Olarak Taşımalı

Peygamber efendimizin yer yüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “Tüm İslam aleminin kutlanan Mevlid Kandili’nin insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.   Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifi Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor. Bu yıl 8 Kasım 2019 Cuma gününe denk gelen Mevlid Kandili ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. “O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir” diyen Başkan Örki,  “Rabbimiz onu bizlere, ‘şahit, müjdeleyici, uyarıcı’ ve ‘dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak tanıtmaktadır. Bilinmelidir ki, Hz. Peygamber’in sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. O’nu anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Biz Müslümanlar gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımalıdır. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım ile Denizli halkı ve tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum. Mevlit Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Peygamber efendimizin yer yüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “Tüm İslam aleminin kutlanan Mevlid Kandili’nin insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

 

Her yıl Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifi Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor. Bu yıl 8 Kasım 2019 Cuma gününe denk gelen Mevlid Kandili ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. “O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir” diyen Başkan Örki,  “Rabbimiz onu bizlere, ‘şahit, müjdeleyici, uyarıcı’ ve ‘dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak tanıtmaktadır. Bilinmelidir ki, Hz. Peygamber’in sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. O’nu anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Biz Müslümanlar gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımalıdır. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım ile Denizli halkı ve tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum. Mevlit Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.