Başkan Oytun“ 3 Mayıs’ın Ruhunu İlelebet Yaşayacak ve Yaşatacağız”

GÜNDEM 03.05.2019 - 10:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Başkan Oytun“ 3 Mayıs’ın Ruhunu İlelebet Yaşayacak ve Yaşatacağız”

Denizli Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Mustafa Ali Oytun 3 Mayıs Türkçülük günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Oytun mesajında, “ 3 Mayıs’ın ruhunu ilelebet yaşayacak ve yaşatacağız” dedi.   “TÜRK’ÜZ, TÜRKÇÜYÜZ”   1944 Yılında ilan edilen 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle mesaj yayınlayan Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı Mustafa Ali Oytun, “75.yılın ardından bir kez daha anlamaktayız ki Türklük bir gururdur. Bir onurdur. Biz bu gurur ve onuru yaşamaya Atsız atadan, Şehit Lider Muhsin Başkana kadar kim emek vermişse bu ülkü uğruna kim bir damla ter dökmüşse onlara layık olmaya çalışan Alperen Türk gençliğiyiz. Türk’üz Türkçüyüz…” ifadelerini kullandı.   Oytun açıklamasına şu sözlerle devam etti,”  Bir grup Türkçü düşünürümüzün verdiği onurlu mücadelenin ardından geçen 75.yıl onların düşünceleriyle ilerlemektir. Verilen destansı mücadelenin kahramanlarını saygı, sevgi ve hürmetle anıyorum. 2bin yıldır resmi devleti olan bir ırk olan Türklüğün, kendine düşman kesilenlere karşı verdiği gurur v onur mücadelesidir. Demir dağları eriten, korkusundan dünyaya setler kurdurtan, imkansızları başarıp çağ açıp çağ kapatan, korkusuz ve esarete düşmeyen bir toplumun dirilişi Türklüğün günüdür 3 Mayıs. Bu ülkeye düşman kesilenler, dönemin başkanı Şükrü Saraçoğlu beyefendiye Türküm, Türkçüyüm dediği için dava ettiklerinde anlamaktayız ki, bu ülkede Türk’lük gururunu yaşamak onlara zulümdür. O yüzden her kula nasip olmayacak Türklüğün diriliş günü kutlu olsun. Başta Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere bu günde mücadele vermiş, çile çekmiş ancak hiçbir zaman Türk’üm demekten vazgeçmemiş 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarına, 3 Mayıs 1945 tarihinde Ankara Tophane Asgari Hapishanesi’nde ilk kez kutlanan bu günün bizlere Atsız atadan miras olduğuna ve Alperen Türk gençliği olarak bu günü her zaman yaşayacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Denizli Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Mustafa Ali Oytun 3 Mayıs Türkçülük günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Oytun mesajında, “ 3 Mayıs’ın ruhunu ilelebet yaşayacak ve yaşatacağız” dedi.

 

“TÜRK’ÜZ, TÜRKÇÜYÜZ”

 

1944 Yılında ilan edilen 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle mesaj yayınlayan Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı Mustafa Ali Oytun, “75.yılın ardından bir kez daha anlamaktayız ki Türklük bir gururdur. Bir onurdur. Biz bu gurur ve onuru yaşamaya Atsız atadan, Şehit Lider Muhsin Başkana kadar kim emek vermişse bu ülkü uğruna kim bir damla ter dökmüşse onlara layık olmaya çalışan Alperen Türk gençliğiyiz. Türk’üz Türkçüyüz…” ifadelerini kullandı.

 

Oytun açıklamasına şu sözlerle devam etti,”  Bir grup Türkçü düşünürümüzün verdiği onurlu mücadelenin ardından geçen 75.yıl onların düşünceleriyle ilerlemektir. Verilen destansı mücadelenin kahramanlarını saygı, sevgi ve hürmetle anıyorum. 2bin yıldır resmi devleti olan bir ırk olan Türklüğün, kendine düşman kesilenlere karşı verdiği gurur v onur mücadelesidir. Demir dağları eriten, korkusundan dünyaya setler kurdurtan, imkansızları başarıp çağ açıp çağ kapatan, korkusuz ve esarete düşmeyen bir toplumun dirilişi Türklüğün günüdür 3 Mayıs. Bu ülkeye düşman kesilenler, dönemin başkanı Şükrü Saraçoğlu beyefendiye Türküm, Türkçüyüm dediği için dava ettiklerinde anlamaktayız ki, bu ülkede Türk’lük gururunu yaşamak onlara zulümdür. O yüzden her kula nasip olmayacak Türklüğün diriliş günü kutlu olsun. Başta Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere bu günde mücadele vermiş, çile çekmiş ancak hiçbir zaman Türk’üm demekten vazgeçmemiş 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarına, 3 Mayıs 1945 tarihinde Ankara Tophane Asgari Hapishanesi’nde ilk kez kutlanan bu günün bizlere Atsız atadan miras olduğuna ve Alperen Türk gençliği olarak bu günü her zaman yaşayacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.