Başkan Urhan Esnaf hayal kırıklığı yaşadı

EKONOMİ 17.12.2020 - 12:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:53
 

Başkan Urhan Esnaf hayal kırıklığı yaşadı

Yaşanan ekonomik kriz yüzünden esnafın dayanacak gücü kalmadığını belirten Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan “Corona virüsü nedeniyle kan ağlayan esnafnz açıklanan destek paketiyle açıkcası hayal kırıklığına uğramıştır” diye konuştu.   SİGORTA PRİMLERİ VE SİCİL AFFI PAKETTE YOK SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için herhangi destek olmadığını dile getiren Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan “Esnafımıza yönelik sicil affı çıkarılması konusu bu destek paketinde yoktur. Yeni pakette bunlar da ele alınmalıdır. Bunlara ilaveten sigorta, bağkur ve vergi borçları faizsiz ötelenmelidir. Stopaj 10 bile değil, hiç alınmamalıdır. Banka kredileri ertelenmelidir. Basit usule tabi olan esnafımız gibi, gerçek usulde vergi ödeyen esnafımız da desteklerden yararlanabilmelidir. Ve en önemlisi kira destekleri en az 3 katına çıkarılmalıdır. Çalışanlara bile kısa çalışma ödeneği kapsamında bin liranın üzerinde bir ödeme yapılırken, işletme sahiplerine de bin TL destek verilecek olması çok yetersizdir” dedi.   ODALAR ESNAFIN HAKKINI SAVUNSUN 10 aydır dükkanlarını açamayan esnaflarımız olduğunu belirten Başkan Urhan, “Bu insanlar ne yiyiyor, ne içiyor, ne yapıyor diye kimse sormuyor. Bizler tüm samimiyetimizle esnafın derdine derman olunmasını istiyoruz. Esnaf ve zanaatkarlarımızın üye olduğu odalar, birlikler ve kurumlara da buradan çağrı yapıyorum. Esnafın bu dar zamanlarında yanında olmalılar ve esnafın hakkını savunmaktan geri kalmamalılar, çekinmemeliler. Doğru neyse onu söylesinler. Bu kurumları esnafın sesini ve hakkını duyurmaları hususunda göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Yaşanan ekonomik kriz yüzünden esnafın dayanacak gücü kalmadığını belirten Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan “Corona virüsü nedeniyle kan ağlayan esnafnz açıklanan destek paketiyle açıkcası hayal kırıklığına uğramıştır” diye konuştu.

 

SİGORTA PRİMLERİ VE SİCİL AFFI PAKETTE YOK

SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için herhangi destek olmadığını dile getiren Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan “Esnafımıza yönelik sicil affı çıkarılması konusu bu destek paketinde yoktur. Yeni pakette bunlar da ele alınmalıdır. Bunlara ilaveten sigorta, bağkur ve vergi borçları faizsiz ötelenmelidir. Stopaj 10 bile değil, hiç alınmamalıdır. Banka kredileri ertelenmelidir. Basit usule tabi olan esnafımız gibi, gerçek usulde vergi ödeyen esnafımız da desteklerden yararlanabilmelidir. Ve en önemlisi kira destekleri en az 3 katına çıkarılmalıdır. Çalışanlara bile kısa çalışma ödeneği kapsamında bin liranın üzerinde bir ödeme yapılırken, işletme sahiplerine de bin TL destek verilecek olması çok yetersizdir” dedi.

 

ODALAR ESNAFIN HAKKINI SAVUNSUN

10 aydır dükkanlarını açamayan esnaflarımız olduğunu belirten Başkan Urhan, “Bu insanlar ne yiyiyor, ne içiyor, ne yapıyor diye kimse sormuyor. Bizler tüm samimiyetimizle esnafın derdine derman olunmasını istiyoruz. Esnaf ve zanaatkarlarımızın üye olduğu odalar, birlikler ve kurumlara da buradan çağrı yapıyorum. Esnafın bu dar zamanlarında yanında olmalılar ve esnafın hakkını savunmaktan geri kalmamalılar, çekinmemeliler. Doğru neyse onu söylesinler. Bu kurumları esnafın sesini ve hakkını duyurmaları hususunda göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.