Başkan Yöresel El Sanatlarına Sahip Çıkıyor

SANAT 24.02.2017 - 13:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Yöresel El Sanatlarına Sahip Çıkıyor

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tekke Mahallesi kursiyerlerinin daveti üzerine kursiyerleri, yerinde ziyaret etti.

Yöresel el sanatlarına her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Akyol, “Tavas Belediyesi olarak yöremizdeki özgün ürünlerimizin coğrafi işaretlemelerini ve patentlerini alıyoruz. Tavas Baklavası’nın, Türk Patent Enstitüsü tarafından teyit ve tescil edilerek coğrafi işaretlemesinin yapılması netleşti. Bundan başka üç tane daha ürün başvurumuz var. Onlardan bir tanesi şu anda sizin el emeği göz nuru ve içtenlikle yaptığınız şaheser, Tavas işi “Tel Kırma”nın coğrafi işaretlemesini yaptırıyoruz. Diğerleri ise “Koca Osman Üzümü” ve “Pınarlar Karpuzu” dur. Bunların işaretlenmesi alındığı zaman Tavas denince akla nasıl zeybeği ve efesi geliyorsa bunlarla beraber baklavası, üzümü karpuzu ve tel kırması akla gelecek. Biz birbirimizle iç içe bir bütün olarak çalışmaya gayret ediyoruz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. Kendi öz benliğimiz olan ürünlerimizi ve motiflerimizi gün yüzüne çıkararak onları ilmek ilmek işliyorsunuz. Gerçekten Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan el sanatlarımız görülmeye değer. Sizler için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Ellerinize ve yüreğinize sağlık” dedi. Yaptıkları daveti geri çevirmediği için teşekkür eden ve ziyaretten oldukça memnun olduklarını ifade eden Usta öğretici ve kursiyerler, Başkan Akyol’a kendilerine vermiş olduğu destek için teşekkür ettiler. Ziyarete, Halk Eğitim Müdürü Ömer Fışkınlı eşlik etti.
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tekke Mahallesi kursiyerlerinin daveti üzerine kursiyerleri, yerinde ziyaret etti.

Yöresel el sanatlarına her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Akyol, “Tavas Belediyesi olarak yöremizdeki özgün ürünlerimizin coğrafi işaretlemelerini ve patentlerini alıyoruz. Tavas Baklavası’nın, Türk Patent Enstitüsü tarafından teyit ve tescil edilerek coğrafi işaretlemesinin yapılması netleşti. Bundan başka üç tane daha ürün başvurumuz var.

Onlardan bir tanesi şu anda sizin el emeği göz nuru ve içtenlikle yaptığınız şaheser, Tavas işi “Tel Kırma”nın coğrafi işaretlemesini yaptırıyoruz. Diğerleri ise “Koca Osman Üzümü” ve “Pınarlar Karpuzu” dur. Bunların işaretlenmesi alındığı zaman Tavas denince akla nasıl zeybeği ve efesi geliyorsa bunlarla beraber baklavası, üzümü karpuzu ve tel kırması akla gelecek.

Biz birbirimizle iç içe bir bütün olarak çalışmaya gayret ediyoruz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum. Kendi öz benliğimiz olan ürünlerimizi ve motiflerimizi gün yüzüne çıkararak onları ilmek ilmek işliyorsunuz. Gerçekten Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan el sanatlarımız görülmeye değer. Sizler için her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Ellerinize ve yüreğinize sağlık” dedi.

Yaptıkları daveti geri çevirmediği için teşekkür eden ve ziyaretten oldukça memnun olduklarını ifade eden Usta öğretici ve kursiyerler, Başkan Akyol’a kendilerine vermiş olduğu destek için teşekkür ettiler.

Ziyarete, Halk Eğitim Müdürü Ömer Fışkınlı eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.