Başkan Zolan; “Bizden önce şehre su taşıyan borulardan yüzde 60’ı boşa gidiyordu “

BÜYÜKŞEHİR 05.06.2020 - 14:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Zolan; “Bizden önce şehre su taşıyan borulardan yüzde 60’ı boşa gidiyordu “

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Denizlinin alt yapısı, avdan projesi ve çevre ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.   2004 yılında Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminde başlayan belediye hizmetleri sürecinde, 16 yılda gelinen değişime değinen Başkan Osman Zolan, “Biz göreve geldiğimizde şehre su taşıyan borulardan yüzde 60’ı boşa gidiyordu. Yüzde 40’ı vatandaşa ulaşıyordu. Bugün Denizli’nin alt yenilendi, kaçaklar önlendi. Önlemeye de devam ediyoruz” dedi.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın basın toplantısında değindiği konuların satırbaşları şöyle:   GAYEMİZ ÖDÜL ALMAK DEĞİL, GÖNÜL ALMAK  16 yılda bir çok çevre projemiz ile en çevreci belediye ödüllerine layık görüldük. Biz hizmetlerimizi ödül almak için hiç yapmadık. Tek amacımız; hizmet etmek vatandaşın gönlünü almaktı. Bunu da başardı. Altyapı ve çevre projelerimiz bundan sonra da artarak devam edecek.   DENİZLİ, BİZİMLE NEFES ALDI Denizli’nin susuz kalmaması için ettiğimiz mücadelenin yanında, ilimizi yeşillendirme çalışmalarımızı da hiç aksatmadık. Avrupa’da metrekare başına düşen yeşil alan 8 metrekare iken bu oran Denizli’mizde 14 metrekare. Yeşile ve çevreye verdiğimiz önem buradan daha iyi anlaşılır.   SU SIKINTISI ÇEKTİRMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ Son yıllarda çevresel etkiler nedeniyle toprağa düşen yağmur oranında malumunuz bir düşme var. Denizli’de de durum aynıdır. Küresel ısınmanın da etkisiyle Su stoklarımız giderek azalmasına rağmen insanlarımızı susuz bırakmamak için hep yeni kuyular açarak, takviye etmek zorunda kalıyoruz. Altyapıyı yenileyerek, kaçakları bitirmeye, suyu idareli kullanmaya çalışıyoruz. Şu an ihtiyaçlarımız ile kafa kafaya gidiyoruz. Suyu idareli kullanmaya devam edelim.   SEÇİM ODAKLI ÇALIŞMADIK Denizli için iklim değişikliği eylem planımız hazır. Bugüne kadar hiç seçim odaklı yatırım yapmadık. İnsan odaklı çalıştık. Nerede vatandaşın bize, Belediyeye ihtiyacı var ise, biz oraya ulaştık. Allah rızası için çalıştık. Tribünlere oynayarak yapmadık bunu. Gönül almak için yaptık bunu sadece. “dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Denizlinin alt yapısı, avdan projesi ve çevre ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

2004 yılında Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminde başlayan belediye hizmetleri sürecinde, 16 yılda gelinen değişime değinen Başkan Osman Zolan, “Biz göreve geldiğimizde şehre su taşıyan borulardan yüzde 60’ı boşa gidiyordu. Yüzde 40’ı vatandaşa ulaşıyordu. Bugün Denizli’nin alt yenilendi, kaçaklar önlendi. Önlemeye de devam ediyoruz” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın basın toplantısında değindiği konuların satırbaşları şöyle:

 

GAYEMİZ ÖDÜL ALMAK DEĞİL, GÖNÜL ALMAK 

16 yılda bir çok çevre projemiz ile en çevreci belediye ödüllerine layık görüldük. Biz hizmetlerimizi ödül almak için hiç yapmadık. Tek amacımız; hizmet etmek vatandaşın gönlünü almaktı. Bunu da başardı. Altyapı ve çevre projelerimiz bundan sonra da artarak devam edecek.

 

DENİZLİ, BİZİMLE NEFES ALDI

Denizli’nin susuz kalmaması için ettiğimiz mücadelenin yanında, ilimizi yeşillendirme çalışmalarımızı da hiç aksatmadık. Avrupa’da metrekare başına düşen yeşil alan 8 metrekare iken bu oran Denizli’mizde 14 metrekare. Yeşile ve çevreye verdiğimiz önem buradan daha iyi anlaşılır.

 

SU SIKINTISI ÇEKTİRMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Son yıllarda çevresel etkiler nedeniyle toprağa düşen yağmur oranında malumunuz bir düşme var. Denizli’de de durum aynıdır. Küresel ısınmanın da etkisiyle Su stoklarımız giderek azalmasına rağmen insanlarımızı susuz bırakmamak için hep yeni kuyular açarak, takviye etmek zorunda kalıyoruz. Altyapıyı yenileyerek, kaçakları bitirmeye, suyu idareli kullanmaya çalışıyoruz. Şu an ihtiyaçlarımız ile kafa kafaya gidiyoruz. Suyu idareli kullanmaya devam edelim.

 

SEÇİM ODAKLI ÇALIŞMADIK

Denizli için iklim değişikliği eylem planımız hazır. Bugüne kadar hiç seçim odaklı yatırım yapmadık. İnsan odaklı çalıştık. Nerede vatandaşın bize, Belediyeye ihtiyacı var ise, biz oraya ulaştık. Allah rızası için çalıştık. Tribünlere oynayarak yapmadık bunu. Gönül almak için yaptık bunu sadece. “dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.