Başkan Zolan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

DENİZLİ 09.01.2017 - 12:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Zolan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Zolan, gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Gazeteciliğin çok büyük özveri gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir” dedi.   15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı gazeteciler tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık” diyerek gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.   “Halkın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun vazgeçilmez şartıdır” diyen Başkan Zolan, şöyle devam etti: “Bu noktada olaylara tarafsız ve bağımsız tutum göstererek, adil ve dürüst yaklaşmak gazeteciliğin en önemli niteliklerinden birini teşkil etmektedir. Gazeteciler, üstlendikleri bu misyon ile, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.”   Başkan Zolan, “Halkın en temel haklarından olan haber alma ihtiyacını yerine getiren ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu vesileyle gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, yaşamını yitiren gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Zolan, gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. Gazeteciliğin çok büyük özveri gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir” dedi.

 

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı gazeteciler tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık” diyerek gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.

 

“Halkın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun vazgeçilmez şartıdır” diyen Başkan Zolan, şöyle devam etti: “Bu noktada olaylara tarafsız ve bağımsız tutum göstererek, adil ve dürüst yaklaşmak gazeteciliğin en önemli niteliklerinden birini teşkil etmektedir. Gazeteciler, üstlendikleri bu misyon ile, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.”
 

Başkan Zolan, “Halkın en temel haklarından olan haber alma ihtiyacını yerine getiren ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu vesileyle gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, yaşamını yitiren gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.