Başkan Zolan “Çarşamba Kahvesi” Ne Konuk Oldu

DENİZLİ 28.12.2017 - 13:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başkan Zolan “Çarşamba Kahvesi” Ne Konuk Oldu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) düzenlediği “Çarşamba Kahvesi” adlı sohbet programına konuk oldu. Başkan Zolan, vatana, bayrağa sahip çıkan, değerlerini iyi bilen bir gençliğin Türkiye için çok büyük önem arz ettiğini söyledi.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Gençlik Vakfı Denizli İl Temsilciliğinin düzenlediği Çarşamba Kahvesi programına katıldı. TÜGVA İl Temsilciliğinde gerçekleşen programa Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Gün ve çok sayıda genç katıldı. "Şehirleşme ve Medeniyet" temalı sohbette konuşan Başkan Osman Zolan, geleceğin asıl sahiplerinin gençler olduğuna dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, “Sizler geleceğimizsiniz, ülkemize ve milletimize hizmet edeceksiniz. Vatana, bayrağa sahip çıkan, değerlerini iyi bilen bir gençlik ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor. TÜGVA bu bakımdan gençler için bir fırsattır" dedi.   "Şehrin ruhu insanları kucaklamalıdır"   Belediyecilik faaliyetlerinde gençlere büyük önem verdiklerini ve onların istekleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Zolan, "Şehir insanlara şekil verir. Şehrin güzelliği, atmosferi, manevi havasına göre insanlar bir kimlik sahibi olur” dedi. Denizli’nin çok özel tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, “Şehrin ruhu insanları kucaklamalıdır. Yapılar fonksiyonu itibariyle şehre yön verir. Bir şehre spor alanları yaparsanız başka bir kimlik kazanır. Yeşil alanlara ağırlık verirseniz farklı bir yapıya bürünür” diye konuştu.    “Ahilik kültürüne sahip çıkmazsak yok olur”   Denizli’nin Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinden izler taşıdığına dikkati çeken Başkan Zolan, şöye konuştu: “Denizlimiz geçmişten bugüne birçok tarihi değere sahiptir. Servergazi, Mehmet Gazi gibi değerlere sahibiz. Denizli’nin özellikle ticari alanda ön plana çıkması, Ahilik kimliğinin meydana gelmesine imkan sağlamıştır. Ahilik kültürüne sahip çıkmazsak yok olur. Ecdadımızın değerlerini siz gençlere iletmekle yükümlüyüz. Bugün Ahilik Kültürüyle ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Dürüstlük, iyilik, kalite ve doğruluk gibi Ahilik değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız.”    

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) düzenlediği “Çarşamba Kahvesi” adlı sohbet programına konuk oldu. Başkan Zolan, vatana, bayrağa sahip çıkan, değerlerini iyi bilen bir gençliğin Türkiye için çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Gençlik Vakfı Denizli İl Temsilciliğinin düzenlediği Çarşamba Kahvesi programına katıldı. TÜGVA İl Temsilciliğinde gerçekleşen programa Başkanı Osman Zolan'ın yanı sıra TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Gün ve çok sayıda genç katıldı. "Şehirleşme ve Medeniyet" temalı sohbette konuşan Başkan Osman Zolan, geleceğin asıl sahiplerinin gençler olduğuna dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, “Sizler geleceğimizsiniz, ülkemize ve milletimize hizmet edeceksiniz. Vatana, bayrağa sahip çıkan, değerlerini iyi bilen bir gençlik ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor. TÜGVA bu bakımdan gençler için bir fırsattır" dedi.

 

"Şehrin ruhu insanları kucaklamalıdır"

 

Belediyecilik faaliyetlerinde gençlere büyük önem verdiklerini ve onların istekleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Zolan, "Şehir insanlara şekil verir. Şehrin güzelliği, atmosferi, manevi havasına göre insanlar bir kimlik sahibi olur” dedi. Denizli’nin çok özel tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, “Şehrin ruhu insanları kucaklamalıdır. Yapılar fonksiyonu itibariyle şehre yön verir. Bir şehre spor alanları yaparsanız başka bir kimlik kazanır. Yeşil alanlara ağırlık verirseniz farklı bir yapıya bürünür” diye konuştu.

 

 “Ahilik kültürüne sahip çıkmazsak yok olur”

 

Denizli’nin Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinden izler taşıdığına dikkati çeken Başkan Zolan, şöye konuştu: “Denizlimiz geçmişten bugüne birçok tarihi değere sahiptir. Servergazi, Mehmet Gazi gibi değerlere sahibiz. Denizli’nin özellikle ticari alanda ön plana çıkması, Ahilik kimliğinin meydana gelmesine imkan sağlamıştır. Ahilik kültürüne sahip çıkmazsak yok olur. Ecdadımızın değerlerini siz gençlere iletmekle yükümlüyüz. Bugün Ahilik Kültürüyle ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Dürüstlük, iyilik, kalite ve doğruluk gibi Ahilik değerlerimizi ön plana çıkarmalıyız.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.