Başkan Zolan: "Onlar bizi daha da güçlendirecektir"

GÜNDEM 02.12.2019 - 15:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Başkan Zolan: "Onlar bizi daha da güçlendirecektir"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir" dedi.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini ifade etti. Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasının ve hayat standartlarının daha da yükseltilmesinin Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli görevlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve en önemlisi de önlerindeki engelleri kaldırmak toplumumuzun ortak sorumluluğudur" dedi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ile birlikte engellilerin sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik hayatı başta olmak üzere yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmaları için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bu nedenle şehrimizdeki engelli vatandaşlarımız için Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, Down Kafetarya, Engelliler Çalışıyor Projesi, Engelsiz Ulaşım, Ulaşılabilirlik Haritası, İşaret dili Kursu ve daha birçok proje hayata geçirdik" diye konuştu.   Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimizin yaptığı düzenlemelerle de engelli kardeşlerimizin hayatı daha da kolaylaşmış, artık toplum içinde fark edilir hale gelmişlerdir. Yeter mi? Tabi ki yetmez. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”    

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir" dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini ifade etti. Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasının ve hayat standartlarının daha da yükseltilmesinin Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli görevlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve en önemlisi de önlerindeki engelleri kaldırmak toplumumuzun ortak sorumluluğudur" dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ile birlikte engellilerin sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik hayatı başta olmak üzere yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmaları için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bu nedenle şehrimizdeki engelli vatandaşlarımız için Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, Down Kafetarya, Engelliler Çalışıyor Projesi, Engelsiz Ulaşım, Ulaşılabilirlik Haritası, İşaret dili Kursu ve daha birçok proje hayata geçirdik" diye konuştu.

 

Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimizin yaptığı düzenlemelerle de engelli kardeşlerimizin hayatı daha da kolaylaşmış, artık toplum içinde fark edilir hale gelmişlerdir. Yeter mi? Tabi ki yetmez. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.