Başsavcı Mustafa Alper “Yargı sistemini anlattı”

GÜNDEM 17.01.2017 - 13:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Başsavcı Mustafa Alper “Yargı sistemini anlattı”

AİESEC değişim programı kapsamında Denizli'ye gelen yabancı öğrenciler, Başsavcı Mustafa Alper’i makamında ziyaret etti.

Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Endenozya, Arnavutluk ve Moldava’dan öğrenci değişim programı ile Denizli'ye  gelen yaklaşık 20 öğrenciye, Başsavcı Mustafa Alper “Türk Yargı Sistemini” anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı. Denizli Adliyesi Hizmet Binasını ve duruşma salonlarını inceleyen öğrencilere, uygulamalı bir şekilde UYAP bilişim sisteminin çalışması da gösterildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Başsavcı Alper, Türk Yargı Sistemi ve UYAP konusunda bilgi verdi. Yargıda bilişimi ilk ve en iyi kullanan ülke olduğumuzu bizzat sistemleri göstererek anlattı.   Öğrenciler, gerçek zamanlı olarak Uyap vasıtası ile yargılama yapılmasını şaşkınlık içerisinde karşılarken, Türk Yargı Sistemi’ni tanımaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.    
AİESEC değişim programı kapsamında Denizli'ye gelen yabancı öğrenciler, Başsavcı Mustafa Alper’i makamında ziyaret etti.

Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Endenozya, Arnavutluk ve Moldava’dan öğrenci değişim programı ile Denizli'ye  gelen yaklaşık 20 öğrenciye, Başsavcı Mustafa Alper “Türk Yargı Sistemini” anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı.


Denizli Adliyesi Hizmet Binasını ve duruşma salonlarını inceleyen öğrencilere, uygulamalı bir şekilde UYAP bilişim sisteminin çalışması da gösterildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Başsavcı Alper, Türk Yargı Sistemi ve UYAP konusunda bilgi verdi. Yargıda bilişimi ilk ve en iyi kullanan ülke olduğumuzu bizzat sistemleri göstererek anlattı.

 


Öğrenciler, gerçek zamanlı olarak Uyap vasıtası ile yargılama yapılmasını şaşkınlık içerisinde karşılarken, Türk Yargı Sistemi’ni tanımaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.