Başvuruların Son Günü

GÜNDEM 11.08.2016 - 10:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Başvuruların Son Günü

denizli haber / denizli 20 haber / Başvuruların Son Günü

Milli Eğitim Bakanlığının duyurduğu sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili başvurular 8 Ağustos'ta başlamıştı. Bugün son günü olan  sözleşmeli öğretmen başvuruları KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak.    10 Ekimde yapılacak atamalar için 15 bin sözleşmeli personel alınacağı bildirildi. Yönetmeliğe göre sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 almak yeterli olacak.  Sözlü sınavlar 15-26 Ağustos'ta yapılacak.Sınav sonuçları ise 28 Ağustos'ta açıklanacak. Atama tercihleri ise 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliğe göre 4 yıl sonunda başarılı olan öğretmenler bulundukları okullarda kadroya alınacaklar. Atandıkları okullarda 2 yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecekler. En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Sırasıyla 1.555 kontenjanı ile İngilizce öğretmenliği ve 1.479 kontenjanla din kültürü öğretmenliği takip ediyor.  
denizli haber / denizli 20 haber / Başvuruların Son Günü

Milli Eğitim Bakanlığının duyurduğu sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili başvurular 8 Ağustos'ta başlamıştı. Bugün son günü olan  sözleşmeli öğretmen başvuruları KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak. 

 

10 Ekimde yapılacak atamalar için 15 bin sözleşmeli personel alınacağı bildirildi. Yönetmeliğe göre sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 almak yeterli olacak. 

Sözlü sınavlar 15-26 Ağustos'ta yapılacak.Sınav sonuçları ise 28 Ağustos'ta açıklanacak. Atama tercihleri ise 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliğe göre 4 yıl sonunda başarılı olan öğretmenler bulundukları okullarda kadroya alınacaklar. Atandıkları okullarda 2 yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecekler. En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Sırasıyla 1.555 kontenjanı ile İngilizce öğretmenliği ve 1.479 kontenjanla din kültürü öğretmenliği takip ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.