Belediyede sahte kaşe ve şifre olayında 3 tutuklama

ASAYİŞ 19.11.2020 - 09:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Belediyede sahte kaşe ve şifre olayında 3 tutuklama

Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan personele ait şifreleri ve sahte kaşe kullandığı iddiası ile ismi geçen yapı denetim şirketine yönelik gerçekleştirilen operasyonda önceki gün gözaltına alınan 8 kişiden 1’i kadın 3 kişi tutuklu yargılanmak üzere tutuklandı.   Olayın ortaya çıkması ile yapı denetim şirketi hakkında belediyenin suç duyurusu üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Ön hazırlık soruşturmasının ardından önceki gün sabah saatlerinde yapı denetim şirketi çalışanlarına emniyet birimleri operasyon düzenledi. Operasyonda yapı denetim firmasının yetkilileri ve çalışanları dahil 8 kişi gözaltına alınmıştı.   Gözaltına alınan şahısların emniyetteki ifadelerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şirket yetkilisi G.B.’nin de aralarında yer aldığı 8 çalışan mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme şirket sahibi G.B ve 1’i kadın 2 çalışanı hakkında tutuklu yargılanmak üzere tutuklama kararı verdi. Diğer 5 çalışan ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.   Olayda 22 dosyada sahte imza ve kaşe kullanılarak hak edişlerin ödenmiş gibi gösterildiği, 17 dosyada ise Belediye personeline ait şifrelerin çalınması yönteminin kullanıldığı belirtildi.

Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan personele ait şifreleri ve sahte kaşe kullandığı iddiası ile ismi geçen yapı denetim şirketine yönelik gerçekleştirilen operasyonda önceki gün gözaltına alınan 8 kişiden 1’i kadın 3 kişi tutuklu yargılanmak üzere tutuklandı.

 

Olayın ortaya çıkması ile yapı denetim şirketi hakkında belediyenin suç duyurusu üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Ön hazırlık soruşturmasının ardından önceki gün sabah saatlerinde yapı denetim şirketi çalışanlarına emniyet birimleri operasyon düzenledi. Operasyonda yapı denetim firmasının yetkilileri ve çalışanları dahil 8 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki ifadelerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şirket yetkilisi G.B.’nin de aralarında yer aldığı 8 çalışan mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme şirket sahibi G.B ve 1’i kadın 2 çalışanı hakkında tutuklu yargılanmak üzere tutuklama kararı verdi. Diğer 5 çalışan ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

Olayda 22 dosyada sahte imza ve kaşe kullanılarak hak edişlerin ödenmiş gibi gösterildiği, 17 dosyada ise Belediye personeline ait şifrelerin çalınması yönteminin kullanıldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.