Bereket ve rahmet dolu Üç Aylar başladı

GÜNDEM 29.03.2017 - 09:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bereket ve rahmet dolu Üç Aylar başladı

Alem-i İslam’ın büyük bir heyecan ve şevkle yolunu gözlediği mübarek üç aylar bugün rahmetini de beraberinde getirerek başladı.

Alem-i İslam’ın büyük bir heyecan ve şevkle yolunu gözlediği mübarek üç aylar bugün rahmetini de beraberinde getirerek başladı. Resul-ü Kainat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) “Allah’ım Receb ile Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklinde dua ettiği mübarek üç ayların ilk güneşi bu sabah üzerimize rahmetiyle doğdu.   Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi mübarek üç aylar bugün başladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran mübarek üç aylar kutsal geceleriyle müminler için arınma fırsatı sunacak. Önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayacak gece de, Regaip gecesi Müslümanların hanelerini şenlendirerek, eller semaya af ve mağfiret için kalkacak. Üç ayların İslam dünyası için büyük bir önem arz ettiğine değinen ilahiyatçılar, bu aylarda Müslümanların ibadette ve hasenatta bir biriyle yarışması gerektiğin kaydederek, üç aylarda kuşanılan manevi iklimin her daim muhafaza edilmesi gerektiğini kaydettiler.    KUR’AN-I KERİM’İN MÜJDELEDİĞİ AYLAR   Bugün başlayan Recep ayı Kur’an’da zikredilen haram aylar denilen mübarek aylardan birisidir. Bu aylarda savaş yapılması caiz değildir. Bu zaman diliminde yapılan ibadetlerin sevabı kat ve kat daha fazla verilir. Üç ayların içerisinde birçok mübarek gece olduğunu kaydeden İlahiyatçılar, “Bu aylarda birçok kandil ve mübarek gece var. Bunun idraki içinde olmalıyız. Ramazan’da Kadir gecesi, Şaban’da Berat gecesi var. Bu ayda Regaip ve Miraç geceleri var. Dolayısıyla bol ibadetle değerlendirilmesi gerekiyor.
Alem-i İslam’ın büyük bir heyecan ve şevkle yolunu gözlediği mübarek üç aylar bugün rahmetini de beraberinde getirerek başladı.

Alem-i İslam’ın büyük bir heyecan ve şevkle yolunu gözlediği mübarek üç aylar bugün rahmetini de beraberinde getirerek başladı. Resul-ü Kainat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) “Allah’ım Receb ile Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklinde dua ettiği mübarek üç ayların ilk güneşi bu sabah üzerimize rahmetiyle doğdu.

 

Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi mübarek üç aylar bugün başladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran mübarek üç aylar kutsal geceleriyle müminler için arınma fırsatı sunacak. Önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayacak gece de, Regaip gecesi Müslümanların hanelerini şenlendirerek, eller semaya af ve mağfiret için kalkacak. Üç ayların İslam dünyası için büyük bir önem arz ettiğine değinen ilahiyatçılar, bu aylarda Müslümanların ibadette ve hasenatta bir biriyle yarışması gerektiğin kaydederek, üç aylarda kuşanılan manevi iklimin her daim muhafaza edilmesi gerektiğini kaydettiler. 

 

KUR’AN-I KERİM’İN MÜJDELEDİĞİ AYLAR

 

Bugün başlayan Recep ayı Kur’an’da zikredilen haram aylar denilen mübarek aylardan birisidir. Bu aylarda savaş yapılması caiz değildir. Bu zaman diliminde yapılan ibadetlerin sevabı kat ve kat daha fazla verilir. Üç ayların içerisinde birçok mübarek gece olduğunu kaydeden İlahiyatçılar, “Bu aylarda birçok kandil ve mübarek gece var. Bunun idraki içinde olmalıyız. Ramazan’da Kadir gecesi, Şaban’da Berat gecesi var. Bu ayda Regaip ve Miraç geceleri var. Dolayısıyla bol ibadetle değerlendirilmesi gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.