BİLD haddini aştı!

GÜNDEM 10.03.2017 - 13:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

BİLD haddini aştı!

Alman Bild Gazetesi'nin Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye yönelik hakaret içeren haberinin kabul edilemez olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Türk düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

Basın özgürlüğünün asla hakaret etmek olmadığına vurgu yapan Başkan Filiz: “Gazete sözde ‘habercilik’ adı altında düşmanlığını ve kinini kusmaktadır” dedi.   Bild Gazetesi’nin bu ve buna benzer geçmişte de haber değeri taşımayan, etik değerlerden uzak ve provokasyon kokan bir çok haberinin olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, açıklamasının devamında şunları söyledi:   “Gazete daha önce "Erdoğan'a rağmen Türkiye'yi sevmemiz için 44 neden" başlığı altında Türkiye'ye ve Türk Halkı’na adeta hakaret eden bir liste yayınladı. HDP'ye yapılan operasyon sonrası da bu tavrını devam ettiren ‘sözde gazete’, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan aşağılık bir manşete imza attı. Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi manşetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı, islam ve Türk düşmanlığı ile süslemeyi sık sık alışkanlık haline getirdi.Bir kez daha haddini aşan Bild'in, bu sefer hedefinde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci vardı.   Bild; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye izahı mümkün olmayan ve ağır hakaret içeren ifadelerle saldırmıştır. Gazetecilik adı altında yapılan bu çirkin saldırı Tüm milletimize yapılmıştır ve  asla kabul edilemez, seviyesiz bir söylemdir. İki ülke arasındaki dostluğu zedelemek ve toplumlarımız arasındaki iyi ilişkileri bozmaktan öte bir işlevi olmadığı aşikardır.   Kabul edilemez bu durum, ekonomik, siyasi ve tarihi bağların kötüleşmesini isteyenlerin işine gelen bir yaklaşımdır. Bild Gazetesi’nin sürekli “İslam Dini” ve “Türkiye” ile uğraşması artık tahammül edilmez bir hal almıştır. Almanya’nın kalkınmasına canla, başla destek vermiş ve Almanya’yı “ikinci vatan” olarak benimsemiş Türkler artık bu durumdan çok rahatsızdırlar. Bild Gazetesi’nin yanlı tutumuna bir son vermesi ve bu yakışıksız tavırdan dolayı Milletimizden ve Bakanımızdan özür dilemelerini bekliyoruz”.
Alman Bild Gazetesi'nin Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye yönelik hakaret içeren haberinin kabul edilemez olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Türk düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

Basın özgürlüğünün asla hakaret etmek olmadığına vurgu yapan Başkan Filiz: “Gazete sözde ‘habercilik’ adı altında düşmanlığını ve kinini kusmaktadır” dedi.

 


Bild Gazetesi’nin bu ve buna benzer geçmişte de haber değeri taşımayan, etik değerlerden uzak ve provokasyon kokan bir çok haberinin olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, açıklamasının devamında şunları söyledi:

 


“Gazete daha önce "Erdoğan'a rağmen Türkiye'yi sevmemiz için 44 neden" başlığı altında Türkiye'ye ve Türk Halkı’na adeta hakaret eden bir liste yayınladı. HDP'ye yapılan operasyon sonrası da bu tavrını devam ettiren ‘sözde gazete’, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan aşağılık bir manşete imza attı. Türkiye düşmanlığında sınır tanımayan Bild Gazetesi manşetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı, islam ve Türk düşmanlığı ile süslemeyi sık sık alışkanlık haline getirdi.Bir kez daha haddini aşan Bild'in, bu sefer hedefinde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci vardı.

 


Bild; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye izahı mümkün olmayan ve ağır hakaret içeren ifadelerle saldırmıştır. Gazetecilik adı altında yapılan bu çirkin saldırı Tüm milletimize yapılmıştır ve  asla kabul edilemez, seviyesiz bir söylemdir. İki ülke arasındaki dostluğu zedelemek ve toplumlarımız arasındaki iyi ilişkileri bozmaktan öte bir işlevi olmadığı aşikardır.


 

Kabul edilemez bu durum, ekonomik, siyasi ve tarihi bağların kötüleşmesini isteyenlerin işine gelen bir yaklaşımdır. Bild Gazetesi’nin sürekli “İslam Dini” ve “Türkiye” ile uğraşması artık tahammül edilmez bir hal almıştır. Almanya’nın kalkınmasına canla, başla destek vermiş ve Almanya’yı “ikinci vatan” olarak benimsemiş Türkler artık bu durumdan çok rahatsızdırlar. Bild Gazetesi’nin yanlı tutumuna bir son vermesi ve bu yakışıksız tavırdan dolayı Milletimizden ve Bakanımızdan özür dilemelerini bekliyoruz”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.