Bilgi Evi öğrencileri Türk enstrümanları ile buluşuyor

SANAT 03.11.2016 - 12:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bilgi Evi öğrencileri Türk enstrümanları ile buluşuyor

denizli haber / denizli 20 haber / Bilgi Evi öğrencileri Türk enstrümanları ile buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezlerinin başlattığı yeni uygulamayla öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocaları eşliğinde Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanları ile buluşuyor. Projenin ilk ayında öğrencilere kanun dinletisi yapıldı.   Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü projesi olan Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. Bilgi Evlerinde aldıkları eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal etkinliklerle okul stresini atan öğrenciler, her ay bir müzik aletiyle buluşacaklar. Öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek sağlamak amacıyla başlatılan uygulamayla öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocaları eşliğinde hem Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarını tanıyacak hem de müzik terapisi yapacaklar. Yeni başlayan projenin ilk ayında Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kanun sazı hocası Haydar Demir ve Türk Sanat Müziği hocası Ahmet Nuri Çağdaş, 10 Bilgi Evi ve Kurs Merkezinde Klasik Türk Müziğinin en önemli enstrümanlarından biri olan kanunu öğrencilere tanıttı.   Öğrenciler kanunu keyifle dinledi   Konservatuar hocaları, birçok öğrencinin ilk defa gördüğü kanunun; tarihçesi, yapılışı ve icra edilişi konularında bilgiler verdi. Demir ve Çağdaş daha sonra öğrencilerin sevdiği şarkıları kanun sazı eşliğinde seslendirdi. Öğrenciler, büyük keyif alarak dinledikleri kanun dinletisinde; Türk Sanat Müziği ile özleşen kanun ile, istenilen her türlü müziğin çalınabildiğini öğrendiler.
denizli haber / denizli 20 haber / Bilgi Evi öğrencileri Türk enstrümanları ile buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezlerinin başlattığı yeni uygulamayla öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocaları eşliğinde Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanları ile buluşuyor. Projenin ilk ayında öğrencilere kanun dinletisi yapıldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü projesi olan Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. Bilgi Evlerinde aldıkları eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal etkinliklerle okul stresini atan öğrenciler, her ay bir müzik aletiyle buluşacaklar. Öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek sağlamak amacıyla başlatılan uygulamayla öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocaları eşliğinde hem Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarını tanıyacak hem de müzik terapisi yapacaklar. Yeni başlayan projenin ilk ayında Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kanun sazı hocası Haydar Demir ve Türk Sanat Müziği hocası Ahmet Nuri Çağdaş, 10 Bilgi Evi ve Kurs Merkezinde Klasik Türk Müziğinin en önemli enstrümanlarından biri olan kanunu öğrencilere tanıttı.

 

Öğrenciler kanunu keyifle dinledi

 

Konservatuar hocaları, birçok öğrencinin ilk defa gördüğü kanunun; tarihçesi, yapılışı ve icra edilişi konularında bilgiler verdi. Demir ve Çağdaş daha sonra öğrencilerin sevdiği şarkıları kanun sazı eşliğinde seslendirdi. Öğrenciler, büyük keyif alarak dinledikleri kanun dinletisinde; Türk Sanat Müziği ile özleşen kanun ile, istenilen her türlü müziğin çalınabildiğini öğrendiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.