Bilinçsiz parklar trafiği felç ediyor!

DENİZLİ 05.08.2017 - 15:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bilinçsiz parklar trafiği felç ediyor!

Denizli trafiğinde her geçen gün artan araç sayısı ve park sorunu özellikle bazı bölgelerde trafiği çekilmez hale getiriyor. Bunlardan birisi ve en önemlisi Denizli Balık Pazarı'nın bulunduğu cadde üzerinde yaşanıyor.

Denizli trafiğinde her geçen gün artan araç sayısı ve park sorunu özellikle bazı bölgelerde trafiği çekilmez hale getiriyor. Bunlardan birisi ve en önemlisi Denizli Balık Pazarı'nın bulunduğu cadde üzerinde  yaşanıyor.    Merkezefendi ilçesi Cumhuriyet Caddesi, Balık Pazarı'nın bulunduğu noktada, hemen hemen  her gün büyük ve küçük kaza meydana gelirken, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise adeta trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.   PARKLAR YÜZÜNDEN TRAFİK TEK ŞERİDE DÜŞÜYOR Çift yönlü olan yola esnaf veya vatandaşların araçlarını park etmesinden dolayı yol, adeta tek taraflı yol haline geliyor. Bunun üzerine işyerlerine gelen kargo araçları ürün teslim etmek zorunda kaldıklarında ise cadde de trafik durma noktasına geliyor. Ürün teslim etmek için mecburen durmak zorunda olan kargo araçları, yol kenarına park eden araçlar yüzünden yolun tek yönünde durmak zorunda kalıyor. Bu nedenle zaman zaman kazaların meydana geldiği görülüyor.   BELEDİYE OTOBÜSLERİ GEÇİŞ YAPAMIYOR Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, özellikle akşam saatleri, balık pazarından balık almaya gelen vatandaşların gelişi güzel araçlarını park etmesi trafiği adeta çekilmez hale sokuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait  4-5 hattın otobüsleri de bu güzergahı kullanmak zorunda olduğu için uygunsuz parklar yüzünden trafik kilitlenme noktasına geliyor. Otobüsler bu güzergahta zor anlar yaşıyor ve  parklar yüzünden geçişleri sık sık engelleniyor. Zaman zaman küçük zapta kazalara neden oluyor. Bundan dolayı da çoğunlukla trafik durma noktasına geliyor.   TRAFİKTEKİ AKSAKLIK DOMİNO TAŞI GİBİ YAYILIYOR Cadde üzerinde kilitlenen trafik aynı zamanda giriş ve çıkış noktasında 3 ayrı yolla bağlantısı olduğundan, cadde üzerinde sıkışan trafik,bağlantı yollarına da etki ederek domino taşı gibi yakın bölgedeki yollara da sirayet ediyor.  Bu yüzden Denizli'nin merkezinde büyük yoğunlukta trafik aksaması  meydana geliyor. Vatandaşlar ve sürücüler yetkililerden bu yol üzerinde bir önlem alınması ve çözüm üretilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.    
Denizli trafiğinde her geçen gün artan araç sayısı ve park sorunu özellikle bazı bölgelerde trafiği çekilmez hale getiriyor. Bunlardan birisi ve en önemlisi Denizli Balık Pazarı'nın bulunduğu cadde üzerinde yaşanıyor.

Denizli trafiğinde her geçen gün artan araç sayısı ve park sorunu özellikle bazı bölgelerde trafiği çekilmez hale getiriyor. Bunlardan birisi ve en önemlisi Denizli Balık Pazarı'nın bulunduğu cadde üzerinde  yaşanıyor. 

 

Merkezefendi ilçesi Cumhuriyet Caddesi, Balık Pazarı'nın bulunduğu noktada, hemen hemen  her gün büyük ve küçük kaza meydana gelirken, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ise adeta trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

 

PARKLAR YÜZÜNDEN TRAFİK TEK ŞERİDE DÜŞÜYOR

Çift yönlü olan yola esnaf veya vatandaşların araçlarını park etmesinden dolayı yol, adeta tek taraflı yol haline geliyor. Bunun üzerine işyerlerine gelen kargo araçları ürün teslim etmek zorunda kaldıklarında ise cadde de trafik durma noktasına geliyor. Ürün teslim etmek için mecburen durmak zorunda olan kargo araçları, yol kenarına park eden araçlar yüzünden yolun tek yönünde durmak zorunda kalıyor. Bu nedenle zaman zaman kazaların meydana geldiği görülüyor.

 

BELEDİYE OTOBÜSLERİ GEÇİŞ YAPAMIYOR

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, özellikle akşam saatleri, balık pazarından balık almaya gelen vatandaşların gelişi güzel araçlarını park etmesi trafiği adeta çekilmez hale sokuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait  4-5 hattın otobüsleri de bu güzergahı kullanmak zorunda olduğu için uygunsuz parklar yüzünden trafik kilitlenme noktasına geliyor. Otobüsler bu güzergahta zor anlar yaşıyor ve  parklar yüzünden geçişleri sık sık engelleniyor. Zaman zaman küçük zapta kazalara neden oluyor. Bundan dolayı da çoğunlukla trafik durma noktasına geliyor.

 

TRAFİKTEKİ AKSAKLIK DOMİNO TAŞI GİBİ YAYILIYOR

Cadde üzerinde kilitlenen trafik aynı zamanda giriş ve çıkış noktasında 3 ayrı yolla bağlantısı olduğundan, cadde üzerinde sıkışan trafik,bağlantı yollarına da etki ederek domino taşı gibi yakın bölgedeki yollara da sirayet ediyor.  Bu yüzden Denizli'nin merkezinde büyük yoğunlukta trafik aksaması  meydana geliyor. Vatandaşlar ve sürücüler yetkililerden bu yol üzerinde bir önlem alınması ve çözüm üretilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.