Bir Milletin İstiklal'e Giden Yolu

GÜNDEM 13.03.2017 - 15:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bir Milletin İstiklal'e Giden Yolu

Tavas'ta "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı kapsamında etkinlik düzenlendi. Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda, Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program, Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenciler tarafından hazırlanan " Bir Milletin İstiklal'e Giden Yolu" adlı tiyatral gösterisiyle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Kaymakam Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un elinden aldı.   Tören sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünü büyük bir gururla ve heyecanla kutluyoruz. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.     Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Milli Mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 96'ıncı yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" dedi.     Törene,  Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, Jandarma Komutanı J.Bnb. Veysel Aksoy, Emniyet Müdürü Tolga Adagülü, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Çağlar Çakmak, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tavas'ta "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı kapsamında etkinlik düzenlendi. Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda, Bekir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program, Tavas Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenciler tarafından hazırlanan " Bir Milletin İstiklal'e Giden Yolu" adlı tiyatral gösterisiyle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Kaymakam Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un elinden aldı.

 

Tören sonunda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünü büyük bir gururla ve heyecanla kutluyoruz. Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti'nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

 

 

Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir. Milli Mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay-yıldızlı şanlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 96'ıncı yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" dedi.

 

 

Törene,  Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, Jandarma Komutanı J.Bnb. Veysel Aksoy, Emniyet Müdürü Tolga Adagülü, Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Çağlar Çakmak, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.