Birtürk: “Denizli’mizin başı sağolsun”

GÜNDEM 18.07.2018 - 12:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Birtürk: “Denizli’mizin başı sağolsun”

Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Cafer Birtürk, UNESCO’nun kültürel mirasları arasında yer alan değerli Denizlili sanatçımız Hayri Dev’in vefatı nedeniyle yaptığı açıklama, başsağlığı diledi.   Hayri Dev’in vefatının Dünya ve Denizli’miz için büyük kayıp olduğunu ifade eden MHP il Başkanı Cafer Birtürk; “Denizlimiz çok büyük bir değerini kaybetmiştir. UNESCO tarafından ödüllendirilen değerli büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.   Büyük bir kültür hazinemizi kaybettik. Çameli’nin onunla özdeşleşen mistik çalgı ve oyun havaları artık öksüz kaldı. O’nun çalıp-söylediği Türküler, çaldığı cura’lar asla unutulmamalıdır. Gelecek nesillere aktarabileceğimiz güzel eserlerine daima sahip çıkmalıyız. Denizli’mizin, Çameli’mizin ve Türkülerimizin başı sağolsun. Hayri Dev’e Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Cafer Birtürk, UNESCO’nun kültürel mirasları arasında yer alan değerli Denizlili sanatçımız Hayri Dev’in vefatı nedeniyle yaptığı açıklama, başsağlığı diledi.

 

Hayri Dev’in vefatının Dünya ve Denizli’miz için büyük kayıp olduğunu ifade eden MHP il Başkanı Cafer Birtürk; “Denizlimiz çok büyük bir değerini kaybetmiştir. UNESCO tarafından ödüllendirilen değerli büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

 

Büyük bir kültür hazinemizi kaybettik. Çameli’nin onunla özdeşleşen mistik çalgı ve oyun havaları artık öksüz kaldı. O’nun çalıp-söylediği Türküler, çaldığı cura’lar asla unutulmamalıdır. Gelecek nesillere aktarabileceğimiz güzel eserlerine daima sahip çıkmalıyız. Denizli’mizin, Çameli’mizin ve Türkülerimizin başı sağolsun. Hayri Dev’e Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.