Bu Bir İntihar Değil Malesef Cinayettir

SİYASET 07.01.2020 - 10:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Bu Bir İntihar Değil Malesef Cinayettir

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Avukat Mahir Akbaba,İstanbul'da Üniversite Öğrencisinin parası olmadığı için intihar etmesini eleştiride bulunarak, "Eğer ülkenin gücü yazlık saraylara, kışlık saraylara, uçan saraylara, yüzen saraylara yetiyor da gencecik bir kızın yaşama tutunmasına yetemiyorsa bu bir intihar değil malesef cinayettir." açıklamasında bulundu.    İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli: " Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var, gidecek bir yerim yok, yaşamaya değer bir hayatım da " diyerek yaşamına son verirken bizlere de insanlığımızı çok acı ve sarsıcı bir şekilde sorgulattığını dile getiren Akbaba, "Hem çalışıp hem okuyan ve bir süredir iş arayan gencecik bir kızımızın; yemekhane, yurt, servis, okul, iş arasında sıkışıp kaldığı; çareyi geleceksiz olduğu için hayatına son vermekte bulduğu kahrolası kirli bir düzenle karşı karşıyayız. Bu düzene karşı orta yaşlısıyla, emeklisiyle, annesiyle, yavrusuyla, emekçisiyle, EYT'lisiyle hepimiz bir hayat mücadelesi veriyoruz. Gerçek şu ki: yaşamaya değer bir hayatı olmadığını düşünen milyonlar var. Gereksiz, lüzumsuz işlerle uğraşmaktansa, öncelikle gençlerimizi aydınlık yarınlara nasıl götürmeliyiz ve onlara nasıl umut olmalıyız mücadelesini vermeliyiz. Buna odaklanmalıyız. Aksi takdirde özür dilemek zorunda kalacağımız, içimizi yakacak, boğazımızı düğümleyecek, insanlığımızdan utandıracak dahası olacak. Eğer ülkenin gücü yazlık saraylara, kışlık saraylara, uçan saraylara, yüzen saraylara yetiyor da gencecik bir kızın yaşama tutunmasına yetemiyorsa bu bir intihar değil malesef cinayettir.Öyleyse bizler, Sibel'leri yaşatmanın yolunu aramalıyız. Sibel Ünli'ye Allah’tan rahmet, sevdiklerine baş sağlığı diliyoruz" dedi.    

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Avukat Mahir Akbaba,İstanbul'da Üniversite Öğrencisinin parası olmadığı için intihar etmesini eleştiride bulunarak, "Eğer ülkenin gücü yazlık saraylara, kışlık saraylara, uçan saraylara, yüzen saraylara yetiyor da gencecik bir kızın yaşama tutunmasına yetemiyorsa bu bir intihar değil malesef cinayettir." açıklamasında bulundu.

  

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli: " Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var, gidecek bir yerim yok, yaşamaya değer bir hayatım da " diyerek yaşamına son verirken bizlere de insanlığımızı çok acı ve sarsıcı bir şekilde sorgulattığını dile getiren Akbaba, "Hem çalışıp hem okuyan ve bir süredir iş arayan gencecik bir kızımızın; yemekhane, yurt, servis, okul, iş arasında sıkışıp kaldığı; çareyi geleceksiz olduğu için hayatına son vermekte bulduğu kahrolası kirli bir düzenle karşı karşıyayız. Bu düzene karşı orta yaşlısıyla, emeklisiyle, annesiyle, yavrusuyla, emekçisiyle, EYT'lisiyle hepimiz bir hayat mücadelesi veriyoruz. Gerçek şu ki: yaşamaya değer bir hayatı olmadığını düşünen milyonlar var. Gereksiz, lüzumsuz işlerle uğraşmaktansa, öncelikle gençlerimizi aydınlık yarınlara nasıl götürmeliyiz ve onlara nasıl umut olmalıyız mücadelesini vermeliyiz. Buna odaklanmalıyız. Aksi takdirde özür dilemek zorunda kalacağımız, içimizi yakacak, boğazımızı düğümleyecek, insanlığımızdan utandıracak dahası olacak. Eğer ülkenin gücü yazlık saraylara, kışlık saraylara, uçan saraylara, yüzen saraylara yetiyor da gencecik bir kızın yaşama tutunmasına yetemiyorsa bu bir intihar değil malesef cinayettir.Öyleyse bizler, Sibel'leri yaşatmanın yolunu aramalıyız. Sibel Ünli'ye Allah’tan rahmet, sevdiklerine baş sağlığı diliyoruz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.