Bu Gece Miraç Kandili’ni İhya Edeceğiz

DENİZLİ 13.04.2018 - 11:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bu Gece Miraç Kandili’ni İhya Edeceğiz

Müslümanlar için en önemli günlerden birisi kandil günleridir. 2018 Ramazan ayına az bir zaman kala geçtiğimiz günlerde Regaip kandili dualarla ve ibadetlerle karşılandı.    Şimdide peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakası olan Miraç Kandilini dört gözle bekleyen vatandaşlar Nisan ayının kaçına denk geldiğini sormaya başladı. Özellikle ibadetlerine yön vermek isteyenlerin merak ettiği Miraç Kandili bu sene ne zaman? Bu özel günü dualarla, ibadetlerle karşılamak isteyenler için tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizin detayında...   2018 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN? Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakası Miraç Kandili 2018 yılı itibariyle 13 Nisan ile 14 Nisan cumartesi günün bağlayan gece idrak dilecek. Bu özel günü ibadetlerle dualarla karşılayacak vatandaşlarımız şimdiden ibadetlerine yön vermeye başladı.   Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimi listesinde diğer kandiller; Berat Kandili: 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Mevlid Kandili: 19 Kasım 2018 Pazartesi günü   MİRAÇ KANDİLİNİ ÖNEMİ VE ANLAMI Miraç Kandili ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Miraç Kandili gecesinde Kur'an okuyup namaz kılmak ve bolca dua etmek gerekir. Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir.   Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.   MİRAÇ KANDİLİNDE NELER YAPILMALI? Miraç Gecesi ve gündüzünü şöylece ihya etmeye çalışmalıyız: 1- Miraç Kandili'nin gündüzünde oruçlu olmak ve kandili böyle karşılamak gerekir. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurdu. 2- Salat ü selâm okumak. 3- Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.

Müslümanlar için en önemli günlerden birisi kandil günleridir. 2018 Ramazan ayına az bir zaman kala geçtiğimiz günlerde Regaip kandili dualarla ve ibadetlerle karşılandı.

 

 Şimdide peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakası olan Miraç Kandilini dört gözle bekleyen vatandaşlar Nisan ayının kaçına denk geldiğini sormaya başladı. Özellikle ibadetlerine yön vermek isteyenlerin merak ettiği Miraç Kandili bu sene ne zaman? Bu özel günü dualarla, ibadetlerle karşılamak isteyenler için tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizin detayında...

 

2018 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakası Miraç Kandili 2018 yılı itibariyle 13 Nisan ile 14 Nisan cumartesi günün bağlayan gece idrak dilecek.

Bu özel günü ibadetlerle dualarla karşılayacak vatandaşlarımız şimdiden ibadetlerine yön vermeye başladı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimi listesinde diğer kandiller;

Berat Kandili: 30 Nisan 2018 Pazartesi günü

Mevlid Kandili: 19 Kasım 2018 Pazartesi günü

 

MİRAÇ KANDİLİNİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Miraç Kandili ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Miraç Kandili gecesinde Kur'an okuyup namaz kılmak ve bolca dua etmek gerekir. Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir.

 

Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.

 

MİRAÇ KANDİLİNDE NELER YAPILMALI?

Miraç Gecesi ve gündüzünü şöylece ihya etmeye çalışmalıyız:

1- Miraç Kandili'nin gündüzünde oruçlu olmak ve kandili böyle karşılamak gerekir. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurdu.

2- Salat ü selâm okumak.

3- Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.