Buldan MYO’da Erasmus+ Projesi ile Eski Kıyafetler Yenilendi

EĞİTİM 11.03.2020 - 15:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Buldan MYO’da Erasmus+ Projesi ile Eski Kıyafetler Yenilendi

Pamukkale Üniversitesinin ortağı olduğu Erasmus+ Projesi kapsamında, Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) öğrencileri, eski kıyafetleri modern aksesuar ve süslemelerle yeniledi.   İngiltere, Finlandiya, İtalya, Bulgaristan, Kıbrıs gibi çeşitli ülke üniversitelerinin yer aldığı Erasmus+ Partnershipfor RuralImprovementand Development in Europe 2 (PRIDE2) adlı proje ekibi Buldan MYO’da Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile iki gün süren bir atölye çalışması gerçekleştirdi.     Projenin Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinliğine proje ortağı ülke üniversitelerinden temsilciler katıldı. Programda Pamukkale Üniversitesi adına; Prof.Dr. Hüseyin Kıran, Dr. Hurşit Cem Salar veDr. Ahmet Kanmaz yer aldı. Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesine gelen ekip, Buldan MYO Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi öğrencileri ile birlikte sürdürülebilirlik teması çerçevesinde uygulama faaliyetleri gerçekleştirdi.  Özellikle eski kıyafetlerin modern aksesuar ve süslemelerle yeni hale getirilmesi, doğal boyarmaddeler ile boyanması ile ilgili workshoplar düzenlendi. Sürdürülebilir moda anlayışı ile gelecekte ortak yapılabilecek projeler ile ilgili fikirler tartışıldı.   Projenin temel amacı, Avrupa Birliğinde ve üye ülkelerde gelişmeye açık bölgelerin gelişimine ve etkileşimine yönelik katkıda bulunmak. Erasmus+PRIDE2Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu çerçevede yürütülen dördüncü projedir ve bu projede değerler eğitimine yönelik yapılan çalışmalar yürütülüyor.  

Pamukkale Üniversitesinin ortağı olduğu Erasmus+ Projesi kapsamında, Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) öğrencileri, eski kıyafetleri modern aksesuar ve süslemelerle yeniledi.

 

İngiltere, Finlandiya, İtalya, Bulgaristan, Kıbrıs gibi çeşitli ülke üniversitelerinin yer aldığı Erasmus+ Partnershipfor RuralImprovementand Development in Europe 2 (PRIDE2) adlı proje ekibi Buldan MYO’da Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile iki gün süren bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Projenin Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinliğine proje ortağı ülke üniversitelerinden temsilciler katıldı. Programda Pamukkale Üniversitesi adına; Prof.Dr. Hüseyin Kıran, Dr. Hurşit Cem Salar veDr. Ahmet Kanmaz yer aldı. Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesine gelen ekip, Buldan MYO Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi öğrencileri ile birlikte sürdürülebilirlik teması çerçevesinde uygulama faaliyetleri gerçekleştirdi.  Özellikle eski kıyafetlerin modern aksesuar ve süslemelerle yeni hale getirilmesi, doğal boyarmaddeler ile boyanması ile ilgili workshoplar düzenlendi. Sürdürülebilir moda anlayışı ile gelecekte ortak yapılabilecek projeler ile ilgili fikirler tartışıldı.

 

Projenin temel amacı, Avrupa Birliğinde ve üye ülkelerde gelişmeye açık bölgelerin gelişimine ve etkileşimine yönelik katkıda bulunmak. Erasmus+PRIDE2Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu çerçevede yürütülen dördüncü projedir ve bu projede değerler eğitimine yönelik yapılan çalışmalar yürütülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.