Büyükşehir'den 841 yıllık zafere anlamlı tören

KÜLTÜR 14.09.2017 - 10:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Büyükşehir'den 841 yıllık zafere anlamlı tören

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde 841 yıl önce yaşanan ve Anadolu’nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. 17 Eylül 2017 Pazar günü düzenlenecek tören Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.   Denizli Büyükşehir Belediyesi, 17 Eylül 1176'da Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı'nın 841. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. 841 yıl önce yapılan Miryokefalon Savaşı'nın Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir yer teşkil ettiği ifade edilirken, anma töreni 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.30'da Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak kortej ile başlayacak törende Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterisi sunacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının kahramanlık ve ağıt türkülerinin yer aldığı bir konser vereceği belirtilirken, tüm vatandaşların davetli olduğu törende çeşitli ikramlarda da bulunulacak.   Miryokefalon Savaşı ( 17 Eylül 1176)   Miryokefalon Savaşı ( 17 Eylül 1176) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan ile Bizans İmparatoru Manuel Komnenos arasında, Denizli ilinin Çivril ilçesinde   yapılmıştır. Miryokefalon, Anadolu Türk tarihinin kaderini belirleyen ve Anadolu'nun tapusunu Türklere tescillenmesini sağlayan savaştır.17 Eylül 1176'da meydana gelen savaşta Bizans ordusu sayı ve silah bakımından Selçuklu Türk ordusundan çok daha güçlü olmasına rağmen Türk Sultanı II. Kılıçaslan’ın dehası ve Türk savaş tekniğini devreye sokup mücadeleyi dağ geçitlerine çekmesiyle büyük galibiyetle sonuçlanmıştır. Miryokefalon Savaşı Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir yer teşkil eder. Bu zafer ile 1071 yılında Anadolu’ya yerleşmeye başlayan Türkler Miryokefalon Zaferi’nden sonra Anadolu’nun kesin olarak bir Türk yurdu olmasını sağlamışlardır. Bir Haçlı Seferi olan Miryokefalon Savaşıyla Türkler Anadolu’dan atılmayacaklarını bütün dünyaya ispatlamışlardır.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde 841 yıl önce yaşanan ve Anadolu’nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. 17 Eylül 2017 Pazar günü düzenlenecek tören Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 17 Eylül 1176'da Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı'nın 841. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. 841 yıl önce yapılan Miryokefalon Savaşı'nın Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir yer teşkil ettiği ifade edilirken, anma töreni 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.30'da Çivril ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak kortej ile başlayacak törende Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterisi sunacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının kahramanlık ve ağıt türkülerinin yer aldığı bir konser vereceği belirtilirken, tüm vatandaşların davetli olduğu törende çeşitli ikramlarda da bulunulacak.

 

Miryokefalon Savaşı ( 17 Eylül 1176)

 

Miryokefalon Savaşı ( 17 Eylül 1176) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan ile Bizans İmparatoru Manuel Komnenos arasında, Denizli ilinin Çivril ilçesinde

 

yapılmıştır. Miryokefalon, Anadolu Türk tarihinin kaderini belirleyen ve Anadolu'nun tapusunu Türklere tescillenmesini sağlayan savaştır.17 Eylül 1176'da meydana gelen savaşta Bizans ordusu sayı ve silah bakımından Selçuklu Türk ordusundan çok daha güçlü olmasına rağmen Türk Sultanı II. Kılıçaslan’ın dehası ve Türk savaş tekniğini devreye sokup mücadeleyi dağ geçitlerine çekmesiyle büyük galibiyetle sonuçlanmıştır. Miryokefalon Savaşı Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir yer teşkil eder. Bu zafer ile 1071 yılında Anadolu’ya yerleşmeye başlayan Türkler Miryokefalon Zaferi’nden sonra Anadolu’nun kesin olarak bir Türk yurdu olmasını sağlamışlardır. Bir Haçlı Seferi olan Miryokefalon Savaşıyla Türkler Anadolu’dan atılmayacaklarını bütün dünyaya ispatlamışlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.