Büyükşehir’den kalp sağlığı semineri

SAĞLIK 07.09.2019 - 13:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Büyükşehir’den kalp sağlığı semineri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var” adlı seminer düzenleyerek, erken tanının önemine dikkat çekti.   Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi” konulu seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var” sloganıyla düzenlenen seminere, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş ve vatandaşlar katıldı.   "Sağlık en önemli kavram"   Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kapukıran, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirterek bu etkinliği Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kapukıran, “Sağlık en önemli kavram. Hastalanmadan önce yapılması gereken bazı önlemlerin alınması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce de kanser, obezite ve tiroid gibi hastalıklar konusunda bilgilendirme seminerleri yaptık” diye konuştu.   Erken tanının önemine dikkat çekildi   Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş, Halk Sağlığı Haftası ve koruyucu hekimlik hakkında bilgi verirken, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz ise, seminerde kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi hakkında bilgiler paylaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var” adlı seminer düzenleyerek, erken tanının önemine dikkat çekti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlıklı Kentler Projesi ve Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi” konulu seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Kalbini Koru, İçinde Sevdiklerin Var” sloganıyla düzenlenen seminere, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş ve vatandaşlar katıldı.

 

"Sağlık en önemli kavram"

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Kapukıran, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirterek bu etkinliği Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kapukıran, “Sağlık en önemli kavram. Hastalanmadan önce yapılması gereken bazı önlemlerin alınması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce de kanser, obezite ve tiroid gibi hastalıklar konusunda bilgilendirme seminerleri yaptık” diye konuştu.

 

Erken tanının önemine dikkat çekildi

 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş, Halk Sağlığı Haftası ve koruyucu hekimlik hakkında bilgi verirken, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Samet Yılmaz ise, seminerde kalp hastalıklarından korunma yolları, erken tanı ve tedavisi hakkında bilgiler paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.