Büyükşehir’den Kerkük'e özel program

KÜLTÜR 09.10.2017 - 14:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Büyükşehir’den Kerkük'e özel program

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Mum Kimin Yanan Kerkük" adlı müzikli söyleşi düzenledi. Etkinlikte Programda Kerkük asıllı Prof. Dr. Nuran Sabir ve Kerkük türküleri ile Mehmet Özbek sahne alırken, Prof. Dr. Turgut Tok ise Türkmen şehri ile ilgili tarihi bilgiler sundu.   Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile tarihi Türkmen şehri Kerkük için "Mum Kimin Yanan Kerkük" adlı müzikli söyleşi düzenlendi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Denizlili sanatseverler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu Koordinatörü Selim Öztaş yönetmenliğinde verilen konser büyük beğeni topladı. Gecede PAÜ'de görevli Kerkük asıllı Prof. Dr. Nuran Sabir ve Kerkük türküleri ile Mehmet Özbek sahne alırken, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ise Türkmen şehri ile ilgili tarihi bilgiler sundu.   "BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ"   Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Burada Türkmen şehri Kerkük’ü anlatan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıyoruz. Siyasi sınırlar ne olursa olsun Karabağ Türk ve Türkmen ise Kerkük’te Türk ve Türkmen kalacaktır. Sizler de buraya gelerek bizleri mutlu ettiniz. Kerkük dün olduğu gibi bugün de Türk yurdudur” dedi. Etkinliğin ardından Ali Değirmenci katılımcılara dünyaca ünlü Yatağan Palası hediye etti.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Mum Kimin Yanan Kerkük" adlı müzikli söyleşi düzenledi. Etkinlikte Programda Kerkük asıllı Prof. Dr. Nuran Sabir ve Kerkük türküleri ile Mehmet Özbek sahne alırken, Prof. Dr. Turgut Tok ise Türkmen şehri ile ilgili tarihi bilgiler sundu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile tarihi Türkmen şehri Kerkük için "Mum Kimin Yanan Kerkük" adlı müzikli söyleşi düzenlendi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Denizlili sanatseverler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu Koordinatörü Selim Öztaş yönetmenliğinde verilen konser büyük beğeni topladı. Gecede PAÜ'de görevli Kerkük asıllı Prof. Dr. Nuran Sabir ve Kerkük türküleri ile Mehmet Özbek sahne alırken, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ise Türkmen şehri ile ilgili tarihi bilgiler sundu.

 

"BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Burada Türkmen şehri Kerkük’ü anlatan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıyoruz. Siyasi sınırlar ne olursa olsun Karabağ Türk ve Türkmen ise Kerkük’te Türk ve Türkmen kalacaktır. Sizler de buraya gelerek bizleri mutlu ettiniz. Kerkük dün olduğu gibi bugün de Türk yurdudur” dedi. Etkinliğin ardından Ali Değirmenci katılımcılara dünyaca ünlü Yatağan Palası hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.