Büyükşehir'den Öğrencilere Atık Yönetimi Eğitimi

EĞİTİM 23.05.2018 - 15:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Büyükşehir'den Öğrencilere Atık Yönetimi Eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kent Konseyi'nin düzenlediği organizasyonda öğrencilere atık yönetimi konusunda eğitim verdi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Benim Mahallem projesi kapsamında Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu 8. Sınıf  öğrencilerine yönelik atıklar konusunda eğitim programı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Semra Barkan, Denizli'de çöplerin siyah ve mavi olmak üzere iki farklı poşetlerde toplanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne götürüldüğünü ve burada çevreye zarar vermeden bertaraf edildiğini anlattı.     Geri dönüşümü mümkün olan atıkların mavi poşetlerde toplandığını, bu şekilde ekonomiye geri kazandırılabildiğini kaydeden Barkan, "Atık yağlar ise farklı bir konu. Atık yağların toprağa, suya ve kanalizasyona karışmaması gerekir. Bu atık yağlar doğaya zarar veriyor. Bunları lisanslı firmalar ve belediyelerimiz topluyor" diyerek, daha temiz bir çevre için atıklar konusuna herkesin dikkat etmesini istedi.    

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kent Konseyi'nin düzenlediği organizasyonda öğrencilere atık yönetimi konusunda eğitim verdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Benim Mahallem projesi kapsamında Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu 8. Sınıf  öğrencilerine yönelik atıklar konusunda eğitim programı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan Semra Barkan, Denizli'de çöplerin siyah ve mavi olmak üzere iki farklı poşetlerde toplanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne götürüldüğünü ve burada çevreye zarar vermeden bertaraf edildiğini anlattı.

 

 

Geri dönüşümü mümkün olan atıkların mavi poşetlerde toplandığını, bu şekilde ekonomiye geri kazandırılabildiğini kaydeden Barkan, "Atık yağlar ise farklı bir konu. Atık yağların toprağa, suya ve kanalizasyona karışmaması gerekir. Bu atık yağlar doğaya zarar veriyor. Bunları lisanslı firmalar ve belediyelerimiz topluyor" diyerek, daha temiz bir çevre için atıklar konusuna herkesin dikkat etmesini istedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.