Büyükşehir'den ölü köpeklerin çöp alanına atılması ile ilgili açıklama!

BÜYÜKŞEHİR 21.05.2020 - 13:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Büyükşehir'den ölü köpeklerin çöp alanına atılması ile ilgili açıklama!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada tepkilere neden olan ölü köpeklerin usulsüz defin görüntüleri ile yazılı bir açıklama yaparak, “Hizmet alınan özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.   Sosyal medyada dün gece yayılmaya başlayan ve özellikle hayvanseverlerin büyük tepki gösterdikleri kamyonetten çöplük alanına köpek cesetlerinin atıldığı görüntüler ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan ve kurumumuzu derinden üzen görüntüler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.   Denizli’de Sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir.   Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır.   Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada tepkilere neden olan ölü köpeklerin usulsüz defin görüntüleri ile yazılı bir açıklama yaparak, “Hizmet alınan özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.

 

Sosyal medyada dün gece yayılmaya başlayan ve özellikle hayvanseverlerin büyük tepki gösterdikleri kamyonetten çöplük alanına köpek cesetlerinin atıldığı görüntüler ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan ve kurumumuzu derinden üzen görüntüler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

Denizli’de Sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir.

 

Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır.

 

Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.