Büyükşehir’den “Şehitlerimizin Emanetleri” Sergisi

KÜLTÜR 28.08.2018 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Büyükşehir’den “Şehitlerimizin Emanetleri” Sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi,  Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıyor.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatan için şehit düşen kahramanların kullandıkları özel eşyalardan oluşan sergiye tüm vatandaşları davet etti.   Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıyor. Öğretmen Menderes Kılıçaslan ile işbirliğinde 30 Ağustos Perşembe günü saat 11:30’da Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılacak sergide, şehit General Eşref Bitlis’in üniforması, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kravatı, şehit polis Fethi Seki’nin montu, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün gömlek ve kravatı, Diyarbakır’da teröristlerce katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün lise kıyafeti, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın izcilik takımı gibi vatanı için şehit düşen çok sayıda kahramanın eşyaları yer alıyor. 15 Temmuz kahramanlarının eşyaları ile birçok şehit emanetinin sergileneceği programda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün giydiği gömlek ve kravatı ile geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kravatları da sergilenecek.     Şehitlerimizin Emanetleri   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi’nin ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve milli şuurun devamlılığı açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Başkan Osman Zolan, “Yarınlarımıza milli bilinç ve şuuru aşılamak amacıyla, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için şehit düşen kahramanlarımızın kullandıkları özel eşyalardan oluşan Şehitlerimizin Emanetleri adlı sergimize tüm vatandaşlarımızın katılımları bizi onurlandıracaktır” dedi.     Şehit yakınları da katılacak   Öte yandan sergi açılışına, Şehit Aileleri Birliği adına Menderes Kılıçaslan, Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz ve Şehit Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi Selma Yazıcıoğlu Özcan da katılacak. Sergi 30 Ağustos- 5 Eylül 2018 tarihleri arasında gezilebilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi,  Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıyor.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatan için şehit düşen kahramanların kullandıkları özel eşyalardan oluşan sergiye tüm vatandaşları davet etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi açıyor. Öğretmen Menderes Kılıçaslan ile işbirliğinde 30 Ağustos Perşembe günü saat 11:30’da Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılacak sergide, şehit General Eşref Bitlis’in üniforması, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kravatı, şehit polis Fethi Seki’nin montu, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün gömlek ve kravatı, Diyarbakır’da teröristlerce katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün lise kıyafeti, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın izcilik takımı gibi vatanı için şehit düşen çok sayıda kahramanın eşyaları yer alıyor. 15 Temmuz kahramanlarının eşyaları ile birçok şehit emanetinin sergileneceği programda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün giydiği gömlek ve kravatı ile geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kravatları da sergilenecek.

 

 

Şehitlerimizin Emanetleri

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Şehitlerimizin Emanetleri Sergisi’nin ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve milli şuurun devamlılığı açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Başkan Osman Zolan, “Yarınlarımıza milli bilinç ve şuuru aşılamak amacıyla, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için şehit düşen kahramanlarımızın kullandıkları özel eşyalardan oluşan Şehitlerimizin Emanetleri adlı sergimize tüm vatandaşlarımızın katılımları bizi onurlandıracaktır” dedi.

 

 

Şehit yakınları da katılacak

 

Öte yandan sergi açılışına, Şehit Aileleri Birliği adına Menderes Kılıçaslan, Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz ve Şehit Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi Selma Yazıcıoğlu Özcan da katılacak. Sergi 30 Ağustos- 5 Eylül 2018 tarihleri arasında gezilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.