Büyüme performansımıza kimse kayıtsız kalamaz

EKONOMİ 12.09.2017 - 11:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Büyüme performansımıza kimse kayıtsız kalamaz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; "Türkiye ekonomisinin büyüme performansına kimse kayıtsız kalamıyor ve kalamayacak” dedi.   Bakan Zeybekci; "Dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine ilişkin yaptığımız açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizle ilgili öngörülerini yukarı yönlü olarak değiştirmelerini beklediğimizi ifade etmiştik.   Açıklamamızdan hemen sonra;   Morgan Stanley, 2017 yılı için büyüme tahminini 3,3'den 4,3'e, Nomura, 4,2'den 5,5'e çıkardı. Goldman Sachs ise, büyüme tahminini 5,0 olarak korudu. Fakat, üçüncü çeyrekte ülkemizin 7 civarında büyüyeceğini öngördüğünü belirtti.   Ülkemizin artan ekonomik performansıyla birlikte bu revizelere daha nicelerinin ekleneceğinden şüphe duymuyorum" dedi.                                         

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; "Türkiye ekonomisinin büyüme performansına kimse kayıtsız kalamıyor ve kalamayacak” dedi.

 

Bakan Zeybekci; "Dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verilerine ilişkin yaptığımız açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizle ilgili öngörülerini yukarı yönlü olarak değiştirmelerini beklediğimizi ifade etmiştik.

 

Açıklamamızdan hemen sonra;

 

Morgan Stanley, 2017 yılı için büyüme tahminini 3,3'den 4,3'e,

Nomura, 4,2'den 5,5'e çıkardı.

Goldman Sachs ise, büyüme tahminini 5,0 olarak korudu. Fakat, üçüncü çeyrekte ülkemizin 7 civarında büyüyeceğini öngördüğünü belirtti.

 

Ülkemizin artan ekonomik performansıyla birlikte bu revizelere daha nicelerinin ekleneceğinden şüphe duymuyorum" dedi.                                       

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.