Çağla Meyvesinin Bilinmeyen Mucizevi Faydaları!

SAĞLIK 29.04.2017 - 10:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çağla Meyvesinin Bilinmeyen Mucizevi Faydaları!

Bir nevi baharın gelişini simgeleyen ve aslında sağlığımıza hiç bilmediğiniz faydalar olan çağlayı bilinmeyen mucizevi faydalarını size aktardık. İşte çağla hakkında her şey haberimizde.

Bir nevi baharın gelişini simgeleyen ve aslında sağlığımıza hiç bilmediğiniz faydalar olan çağlayı bilinmeyen mucizevi faydalarını size aktardık. İşte çağla hakkında her şey haberimizde.     Badem ve kayısı çekirdeğinin çiğ hali olan çağla o kadar kıymetli ki, yıl boyunca sadece 20 gün tadı çıkarılabiliyor.   1. İşte Çağlanın Mucizevi faydaları; 2.  Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 3. Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağlanın; bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruduğunu hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağladığı bilinmektedir. 4. İçerisinde antioksidandan bakımdan güçlü E vitamini bulunduran çağla meyvesi özellikle cilt sağlığında oldukça etkili olabilmektedir. 5. Yüksek magnezyum oranıyla kalp hastalıklarına karşı koruyor. 6. Çağla kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyu bir meyve özelliği taşır. 7. Çağlada bulunan yüksek oranda magnezyum toplar ve atar damarları geliştirerek hem kanın oksijenlenme oranını artırır hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır. 8. Ayrıca şeker hastaları için mayhoş olan tadıyla çağla yüksek lif oranından dolayı glisemik indeksi düşük meyveler grubunda bulunmaktadır. 9. Kötü kolesterolü (LDL) düşürür. 10. Kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. 11. C vitamini eksikliklerini giderir. 12. Tekli yağ asitleri içermesi bakımından kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. 13. İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler. 14. Oldukça güçlü bir antioksidan içerir bu sebeple cilt sağlığı açısından çok faydalıdır. 15. İçerisindeki magnezyum sayesinde kas kasılmalarının azalmasına yardımcı olur. 16. Yüksek lif içeriği ile barsaktaki iyi bakterilerin oluşumunu arttırarak probiyotik etki yaratır. 17. Vücuttaki iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür. Safra taşı oluşumunu engeller.
Bir nevi baharın gelişini simgeleyen ve aslında sağlığımıza hiç bilmediğiniz faydalar olan çağlayı bilinmeyen mucizevi faydalarını size aktardık. İşte çağla hakkında her şey haberimizde.

Bir nevi baharın gelişini simgeleyen ve aslında sağlığımıza hiç bilmediğiniz faydalar olan çağlayı bilinmeyen mucizevi faydalarını size aktardık. İşte çağla hakkında her şey haberimizde.

 

 

Badem ve kayısı çekirdeğinin çiğ hali olan çağla o kadar kıymetli ki, yıl boyunca sadece 20 gün tadı çıkarılabiliyor.

 

1. İşte Çağlanın Mucizevi faydaları;

2.  Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

3. Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağlanın; bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruduğunu hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağladığı bilinmektedir.

4. İçerisinde antioksidandan bakımdan güçlü E vitamini bulunduran çağla meyvesi özellikle cilt sağlığında oldukça etkili olabilmektedir.

5. Yüksek magnezyum oranıyla kalp hastalıklarına karşı koruyor.

6. Çağla kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyu bir meyve özelliği taşır.

7. Çağlada bulunan yüksek oranda magnezyum toplar ve atar damarları geliştirerek hem kanın oksijenlenme oranını artırır hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır.

8. Ayrıca şeker hastaları için mayhoş olan tadıyla çağla yüksek lif oranından dolayı glisemik indeksi düşük meyveler grubunda bulunmaktadır.

9. Kötü kolesterolü (LDL) düşürür.

10. Kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

11. C vitamini eksikliklerini giderir.

12. Tekli yağ asitleri içermesi bakımından kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

13. İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler.

14. Oldukça güçlü bir antioksidan içerir bu sebeple cilt sağlığı açısından çok faydalıdır.

15. İçerisindeki magnezyum sayesinde kas kasılmalarının azalmasına yardımcı olur.

16. Yüksek lif içeriği ile barsaktaki iyi bakterilerin oluşumunu arttırarak probiyotik etki yaratır.

17. Vücuttaki iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.
Safra taşı oluşumunu engeller.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.