Cahit Özkan; "Modern zamanların en büyük suçudur"

SİYASET 11.07.2017 - 12:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cahit Özkan; "Modern zamanların en büyük suçudur"

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Srebrenitsa Katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Srebrenitsa Katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.   Özkan, “Dayton Antlaşması ile çizilen günümüz sınırlarına göre Bosna-Hersek’in doğusunda, Sırp Cumhuriyeti’nin içinde bulunan Srebrenitsa, yakın tarihimizin hafızalara kazınan en büyük trajedilerinden birine şahit oldu.   Avrupa'nın göbeğinde, sözde insan hakları, yaşam hakkı, demokrasi ilkeleri ile inşa edilen Avrupa Birliği'nin göbeğinde 8 binden fazla Müslüman Boşnak sivil, sadece Müslüman oldukları için soykırıma tabi tutuldu. Yüzlerce kadın ve kız çocukları tecavüz edildi. Bir gün içerisinde 20 binin üzerinde mülteci Srebrenitsa’dan zorla çıkarıldı. Srebrenitsa Soykırımı, gözünü, kulağını kapatan Avrupa'nın da ortağı olduğu modern zamanların en büyük suçudur.   Bugün de dünyanın gözü önünde bombalanan Suriyeli ve Filistinli kardeşlerimizi unutmadık, onların da her zaman yanında yer aldık. Nasıl ki dün dedelerimiz Yemen'de, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de omuz omuza bir ve beraber olarak yedi düvele meydan okuduysa bugün de bizler zalimlere karşı bir ve beraberiz.   İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde, hayatını kaybeden Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Avrupa'nın göbeğinde, Birleşmiş Milletlerin gözünün önünde, sırf Müslüman oldukları için katledilen kardeşlerimizi unutmadık, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Srebrenitsa Katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Srebrenitsa Katliamının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Özkan, “Dayton Antlaşması ile çizilen günümüz sınırlarına göre Bosna-Hersek’in doğusunda, Sırp Cumhuriyeti’nin içinde bulunan Srebrenitsa, yakın tarihimizin hafızalara kazınan en büyük trajedilerinden birine şahit oldu.

 

Avrupa'nın göbeğinde, sözde insan hakları, yaşam hakkı, demokrasi ilkeleri ile inşa edilen Avrupa Birliği'nin göbeğinde 8 binden fazla Müslüman Boşnak sivil, sadece Müslüman oldukları için soykırıma tabi tutuldu. Yüzlerce kadın ve kız çocukları tecavüz edildi. Bir gün içerisinde 20 binin üzerinde mülteci Srebrenitsa’dan zorla çıkarıldı. Srebrenitsa Soykırımı, gözünü, kulağını kapatan Avrupa'nın da ortağı olduğu modern zamanların en büyük suçudur.

 

Bugün de dünyanın gözü önünde bombalanan Suriyeli ve Filistinli kardeşlerimizi unutmadık, onların da her zaman yanında yer aldık. Nasıl ki dün dedelerimiz Yemen'de, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de omuz omuza bir ve beraber olarak yedi düvele meydan okuduysa bugün de bizler zalimlere karşı bir ve beraberiz.

 

İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde, hayatını kaybeden Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Avrupa'nın göbeğinde, Birleşmiş Milletlerin gözünün önünde, sırf Müslüman oldukları için katledilen kardeşlerimizi unutmadık, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.