Cahit Özkan “Rejim değil, hükümet sistemi değişecek”

SİYASET 15.04.2017 - 15:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Cahit Özkan “Rejim değil, hükümet sistemi değişecek”

AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Denizli'de referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Referandum çalışmaları sürecinde tüm ilçeleri gezen Özkan, son olarak Babadağ ilçesine gitti. Yeniköy, Kelleci ve Molla Ahmet mahallelerinde halk toplantılarına katılan Özkan, burada hemşehrilerine Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlattı.    Yeni Sistemin, Türkiye için zaruri olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Özkan, rejim iddialarına yanıt verdi.   “REJİM TARTIŞMASI 1923’TE SONA ERMİŞTİR” Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı olanların modelin başkanlık modeline benzerliği nedeniyle,  cumhuriyeti ortadan kaldıracağını iddia ettiklerini hatırlatan Özkan, "Bu düşünce de cumhurbaşkanlığı modeli hakkında, kasıtlı ve yanlış algılardan biridir. Kategorik olarak cumhurbaşkanlığı modeline karşı olanlar, parlamenter cumhuriyeti demokrasi ile özdeş bir biçimde sunmakta ve hükümet sistemi tercihinin cumhurbaşkanlığı sistemi yönünde değişmesi durumunda, demokrasiden uzaklaşılacağı yargısını kamuoyu ile paylaşmaktadırlar." ifadelerini kullandı.     Başkanlık, yarı başkanlık ya da parlamenter sistem gibi sistemlerinin tamamının cumhuriyet olduğunu kaydeden Özkan, halkın kendisini yönettiği rejimin adının da tam bu olduğunu söyledi. Rejim tartışmalarının 1923'te sona erdiğini vurgu yapan AK Partili Vekil, "Türkiye Devleti, 1923 yılından beri 'Cumhuriyet'tir ve bu husus 1924, 1961 ve 1982 anayasalarında yer almıştır." Değerlendirmesinde bulundu. 1921 Anayasası'nın ilk halinde cumhuriyet kavramına yer verilmemesine rağmen, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirtildiğini ifade eden Özkan, yeni sistemin rejim değil, tamamen bir hükümet sistemi değişikliğinin olduğunun altını çizdi.   Babadağ ilçesinin ardından Sarayköy’de gençlerle bir araya gelen Milletvekili Özkan, burada gençlerle şarkı söyledi. Burada gençlere yaptığı konuşmada seçilme yaşının 18’e düşmesi ile meclisin daha dinamik ve güçlü olacağını ifade etti. 
AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Denizli'de referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Referandum çalışmaları sürecinde tüm ilçeleri gezen Özkan, son olarak Babadağ ilçesine gitti. Yeniköy, Kelleci ve Molla Ahmet mahallelerinde halk toplantılarına katılan Özkan, burada hemşehrilerine Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlattı. 

 

Yeni Sistemin, Türkiye için zaruri olduğunu belirten AK Parti Denizli Milletvekili Özkan, rejim iddialarına yanıt verdi.

 

“REJİM TARTIŞMASI 1923’TE SONA ERMİŞTİR”


Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı olanların modelin başkanlık modeline benzerliği nedeniyle,  cumhuriyeti ortadan kaldıracağını iddia ettiklerini hatırlatan Özkan, "Bu düşünce de cumhurbaşkanlığı modeli hakkında, kasıtlı ve yanlış algılardan biridir. Kategorik olarak cumhurbaşkanlığı modeline karşı olanlar, parlamenter cumhuriyeti demokrasi ile özdeş bir biçimde sunmakta ve hükümet sistemi tercihinin cumhurbaşkanlığı sistemi yönünde değişmesi durumunda, demokrasiden uzaklaşılacağı yargısını kamuoyu ile paylaşmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

 

 

Başkanlık, yarı başkanlık ya da parlamenter sistem gibi sistemlerinin tamamının cumhuriyet olduğunu kaydeden Özkan, halkın kendisini yönettiği rejimin adının da tam bu olduğunu söyledi. Rejim tartışmalarının 1923'te sona erdiğini vurgu yapan AK Partili Vekil, "Türkiye Devleti, 1923 yılından beri 'Cumhuriyet'tir ve bu husus 1924, 1961 ve 1982 anayasalarında yer almıştır." Değerlendirmesinde bulundu. 1921 Anayasası'nın ilk halinde cumhuriyet kavramına yer verilmemesine rağmen, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirtildiğini ifade eden Özkan, yeni sistemin rejim değil, tamamen bir hükümet sistemi değişikliğinin olduğunun altını çizdi.

 


Babadağ ilçesinin ardından Sarayköy’de gençlerle bir araya gelen Milletvekili Özkan, burada gençlerle şarkı söyledi. Burada gençlere yaptığı konuşmada seçilme yaşının 18’e düşmesi ile meclisin daha dinamik ve güçlü olacağını ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.