Çal'da asker anneleri kadınlar günü’nde bir araya geldi

DENİZLİ 06.03.2020 - 15:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çal'da asker anneleri kadınlar günü’nde bir araya geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Denizli’nin Çal ilçesinde asker annelerinin bir araya gelip, birlik ve beraberlik mesajı vermesiyle başladı.   Asker anneleriyle kahvaltı yapıp, onlara çiçek veren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Suriye’de şimdilik ateşkes kararı verildi. Umarız barış kalıcı olur. Gönülleriniz rahat olsun. Tüm asker analarının ellerinden öpüyor, asker analarımızın nezdinde tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.   Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi program hazırlayan Çal Belediyesi, ilk olarak evlatları asker ocağında olan kadınları bir araya getirdi. Suriye ve terörle mücadele verilen bölgelerde oğulları asker olan anneleri Belediye binasında ağırlayan Başkan Fethi Akcan, onlarla önce kahvaltı sonra sohbet etti.     “BİZ OĞULLARIMIZI KINA YAKIP ASKER OCAĞINA GÖNDERİYORUZ”   Çal Belediye Başkanı Akcan, Türkiye ile Suriye’nin İdlib üzerinde vardığı ateşkes anlaşmasının kalıcı olmasını dilediklerini, barışın egemen olmasını arzuladıklarını söyledi. Oğlu İdlib’de görev yapan Makbule Günay isimli asker annesi ise, “Hiçbir anne evladını kaybetmek, şehit vermek istemez. Ancak, bizler vatana kurban olsun diye çocuklarımıza kına yakıp askere gönderiyoruz. Söz konusu vatansa bu millet her zaman şehit verir. Ateşkes anlaşması yüreğimize su serpti” dedi.     AKCAN; “TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN” Çal Belediyesi’nin Kadınlar Günü ile ilgili bir dizi etkinlikler yaptığını söyleyen Başkan Fethi Akcan ise, ilk olarak asker anneleri ile bir araya geldiklerini söyledi. Akcan, “Suriye’de şimdilik ateşkes kararı verildi. Umarız barış kalıcı olur. Bölgeden iyi haberler alıyoruz. Şimdilik çatışma ortamı yok. Elbette kimse savaş istemez, ancak söz konusu vatan ise bu millet geçmişte olduğu gibi şimdi de gelecekte de vatanı için savaşır ve şehit verir.  Tüm asker analarının ellerinden öpüyor, asker analarımızın nezdinde tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.   Çal Belediyesi’nin Kadınlar Günü programı bu akşam saat 19.30’da Belediye Kültür Sarayı’nda devam edecek.    

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Denizli’nin Çal ilçesinde asker annelerinin bir araya gelip, birlik ve beraberlik mesajı vermesiyle başladı.

 

Asker anneleriyle kahvaltı yapıp, onlara çiçek veren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Suriye’de şimdilik ateşkes kararı verildi. Umarız barış kalıcı olur. Gönülleriniz rahat olsun. Tüm asker analarının ellerinden öpüyor, asker analarımızın nezdinde tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi program hazırlayan Çal Belediyesi, ilk olarak evlatları asker ocağında olan kadınları bir araya getirdi. Suriye ve terörle mücadele verilen bölgelerde oğulları asker olan anneleri Belediye binasında ağırlayan Başkan Fethi Akcan, onlarla önce kahvaltı sonra sohbet etti.

 

 

“BİZ OĞULLARIMIZI KINA YAKIP ASKER OCAĞINA GÖNDERİYORUZ”

 

Çal Belediye Başkanı Akcan, Türkiye ile Suriye’nin İdlib üzerinde vardığı ateşkes anlaşmasının kalıcı olmasını dilediklerini, barışın egemen olmasını arzuladıklarını söyledi. Oğlu İdlib’de görev yapan Makbule Günay isimli asker annesi ise, “Hiçbir anne evladını kaybetmek, şehit vermek istemez. Ancak, bizler vatana kurban olsun diye çocuklarımıza kına yakıp askere gönderiyoruz. Söz konusu vatansa bu millet her zaman şehit verir. Ateşkes anlaşması yüreğimize su serpti” dedi.

 

 

AKCAN; “TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Çal Belediyesi’nin Kadınlar Günü ile ilgili bir dizi etkinlikler yaptığını söyleyen Başkan Fethi Akcan ise, ilk olarak asker anneleri ile bir araya geldiklerini söyledi. Akcan, “Suriye’de şimdilik ateşkes kararı verildi. Umarız barış kalıcı olur. Bölgeden iyi haberler alıyoruz. Şimdilik çatışma ortamı yok. Elbette kimse savaş istemez, ancak söz konusu vatan ise bu millet geçmişte olduğu gibi şimdi de gelecekte de vatanı için savaşır ve şehit verir.  Tüm asker analarının ellerinden öpüyor, asker analarımızın nezdinde tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 

Çal Belediyesi’nin Kadınlar Günü programı bu akşam saat 19.30’da Belediye Kültür Sarayı’nda devam edecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.