Çal’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.

DENİZLİ 02.10.2019 - 14:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çal’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yılki ana teması “Cami ve Hayat” oldu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Denizli’nin Çal ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Müftüsü Abdullah Vurucu, “Camiler, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz ocaklardır. Tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum” derken, Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, din görevlilerinin vatan ve millet sevgisinin aşılanmasında önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, “Camilerimiz, din görevlilerinin gayretleriyle vatan sevgisinin ve güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocakları olarak hizmet vermelidir. Din adamlarının görevi sadece namaz kıldırmak değildir, din adamları entelektüel olmalıdır” diye konuştu.   Çal Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kutlamaya Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kula, Çal Müftüsü Abdullah Vurucu, Bekilli Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar, SGK Müdürü Taner Tokaç, İlçe Tarım Müdürü Aydoğan Gürcan ve din görevlileri katıldı.     Toplantıda konuşan Çal Müftüsü Abdullah Vurucu, din görevlilerinin ve camilerin toplum için ışık olduğunu söyleyerek, “Camiler, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz ocaklardır. Tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum. Her din adamı tarafsızdır ve görevi sadece güzel ahlakımızı ve dinimizi öğretmektir. Camilerimiz toplumun aynasıdır. Camilerimiz temiz ise toplumumuz temizdir. Camiler paylaşmayı, kimsesizlere sahip çıkmayı, merhameti öğretir. Toplum hayatında din görevlilerinin önemli görevleri ve konumu vardır. Tüm meslektaşlarımızın haftasını bir kez daha kutluyorum” dedi.   BAŞKAN AKCAN; “DİN GÖREVLİSİNİN GÖREVİ SADECE NAMAZ KILDIRMAK DEĞİLDİR”   Din Görevlileri ve Camiler Haftası etkinliğine katılan Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu önemli hafta nedeniyle ayrıca mesaj yayınladı. Akcan, din görevlilerinin vatan ve millet sevgisinin aşılanmasında önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, “Camilerimiz, din görevlilerinin gayretleriyle vatan sevgisinin ve güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocakları olarak hizmet vermelidir. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Din görevlilerinin işi sadece namaz kıldırmak değildir. Hayatın her alanında toplumun içinde olmaları gerekiyor. Din görevlileri entellüktüelolmalı ve sosyal hayatın içinde her zaman yer almalıdır. Bu vesile ile din görevlilerinin haftasını kutluyorum” diye konuştu.          

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yılki ana teması “Cami ve Hayat” oldu. Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Denizli’nin Çal ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Müftüsü Abdullah Vurucu, “Camiler, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz ocaklardır. Tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum” derken, Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, din görevlilerinin vatan ve millet sevgisinin aşılanmasında önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, “Camilerimiz, din görevlilerinin gayretleriyle vatan sevgisinin ve güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocakları olarak hizmet vermelidir. Din adamlarının görevi sadece namaz kıldırmak değildir, din adamları entelektüel olmalıdır” diye konuştu.

 

Çal Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kutlamaya Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kula, Çal Müftüsü Abdullah Vurucu, Bekilli Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar, SGK Müdürü Taner Tokaç, İlçe Tarım Müdürü Aydoğan Gürcan ve din görevlileri katıldı.

 

 

Toplantıda konuşan Çal Müftüsü Abdullah Vurucu, din görevlilerinin ve camilerin toplum için ışık olduğunu söyleyerek, “Camiler, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz ocaklardır. Tüm meslektaşlarımın haftasını kutluyorum. Her din adamı tarafsızdır ve görevi sadece güzel ahlakımızı ve dinimizi öğretmektir. Camilerimiz toplumun aynasıdır. Camilerimiz temiz ise toplumumuz temizdir. Camiler paylaşmayı, kimsesizlere sahip çıkmayı, merhameti öğretir. Toplum hayatında din görevlilerinin önemli görevleri ve konumu vardır. Tüm meslektaşlarımızın haftasını bir kez daha kutluyorum” dedi.

 

BAŞKAN AKCAN; “DİN GÖREVLİSİNİN GÖREVİ SADECE NAMAZ KILDIRMAK DEĞİLDİR”

 

Din Görevlileri ve Camiler Haftası etkinliğine katılan Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu önemli hafta nedeniyle ayrıca mesaj yayınladı. Akcan, din görevlilerinin vatan ve millet sevgisinin aşılanmasında önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, “Camilerimiz, din görevlilerinin gayretleriyle vatan sevgisinin ve güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocakları olarak hizmet vermelidir. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Din görevlilerinin işi sadece namaz kıldırmak değildir. Hayatın her alanında toplumun içinde olmaları gerekiyor. Din görevlileri entellüktüelolmalı ve sosyal hayatın içinde her zaman yer almalıdır. Bu vesile ile din görevlilerinin haftasını kutluyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.