Çal’ın Özel Çocuklarına Çok Özel Eğitim Yuvası Açıldı

DENİZLİ 08.05.2018 - 14:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çal’ın Özel Çocuklarına Çok Özel Eğitim Yuvası Açıldı

Duygusal ve davranış bozukluğu, fiziksel engelli, zihinsel engelli, öğrenme güçlüğü, yaygın gelişim bozukluğu, down sendromu, işitme engelli gibi engelleri olan özel çocuklar için Denizli’nin Çal ilçesinde eğitim yuvası açıldı.   Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Engellerin en büyüğü sevgisizliktir. Biz özel çocuklarımızı seviyoruz. Çal’da açılan eğitim yuvası, sadece Çal’deki değil, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerindeki özel çocuklara da eğitim verecek” dedi.   Çal TOKİ Konutları’nın yanında açılan Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi törenle açıldı. Açılışa Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile çok sayıda davetli katıldı.     Açılışta konuşan Kaymakam Yusuf Durani Dinç, “Engelli olmak bir kusur değildir. Onlara sahip çıkamamak bizlerin kusurudur. Bu eğitim yuvası özel çocuklarımızın eğitime kazandırılması adına çok önemli bir görevi yerine getirecek” dedi.     Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, özel çocuklara pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirerek, “220 öğrenci kapasitesi olan Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hayırlı-uğurlu olsun. Engellerin en büyüğü sevgisizliktir. Biz özel çocuklarımızı seviyoruz. Çal’da açılan eğitim yuvası, sadece Çal’deki değil, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerindeki özel çocuklara da eğitim verecek. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. Engelliye acıyarak değil, hayranlıkla bakmalıyız. Onlar bize Allah’ın emanetidir” diye konuştu. Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kayıtlar başladı.    

Duygusal ve davranış bozukluğu, fiziksel engelli, zihinsel engelli, öğrenme güçlüğü, yaygın gelişim bozukluğu, down sendromu, işitme engelli gibi engelleri olan özel çocuklar için Denizli’nin Çal ilçesinde eğitim yuvası açıldı.

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Engellerin en büyüğü sevgisizliktir. Biz özel çocuklarımızı seviyoruz. Çal’da açılan eğitim yuvası, sadece Çal’deki değil, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerindeki özel çocuklara da eğitim verecek” dedi.

 

Çal TOKİ Konutları’nın yanında açılan Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi törenle açıldı. Açılışa Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Açılışta konuşan Kaymakam Yusuf Durani Dinç, “Engelli olmak bir kusur değildir. Onlara sahip çıkamamak bizlerin kusurudur. Bu eğitim yuvası özel çocuklarımızın eğitime kazandırılması adına çok önemli bir görevi yerine getirecek” dedi.

 

 

Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, özel çocuklara pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirerek, “220 öğrenci kapasitesi olan Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hayırlı-uğurlu olsun. Engellerin en büyüğü sevgisizliktir. Biz özel çocuklarımızı seviyoruz. Çal’da açılan eğitim yuvası, sadece Çal’deki değil, Çivril, Baklan ve Bekilli ilçelerindeki özel çocuklara da eğitim verecek. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. Engelliye acıyarak değil, hayranlıkla bakmalıyız. Onlar bize Allah’ın emanetidir” diye konuştu.

Özel İnce Kalpler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kayıtlar başladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.