Çameli’de 10 Çiftçiye 29 Saanen Keçisi Dağıtıldı

DENİZLİ 22.01.2021 - 15:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Çameli’de 10 Çiftçiye 29 Saanen Keçisi Dağıtıldı

Türkiye'de yüksek süt verimiyle çiftçinin yeni gözdesi Saanen Keçisi,  Çameli’nde yetiştiricilere ücretsiz olarak dağıtıldı.   Çameli Belediyesi tarafından hazırlanan ”Saanen Keçisi Yetiştiriciliği” projesi kapsamında düzenlenen keçi dağıtım törenine Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün , Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  ve çiftçiler katıldı.   Çameli’de Saanen Keçisi Yaygınlaşıyor Başkan Arsla, son yıllarda özellikle hayvancılık konusuna yapılan çalışmaların geliştiğine dikkat çekerek, hayvancılık yapmak için son derece elverişli koşullara sahip olan Çameli İlçesinde yetiştiricilerimize Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesi ile 10 aileye geçim kaynağı sağlanmak istendiğini belirtti.     ÜRETİCİLER AYDA 120-150 KG SÜT ELDE EDECEK Başkan Arslan; ”Bu projeyi vatandaşlarımıza örnek olması açısından çok önemsiyorum. Bu keçilerin seçilme nedeni, farklı yerlere kolayca uyum sağlaması ve süt verimi. Saanen keçilerinin süt veriminin fazla olması dolayı,  günlük 7 kiloya kadar çıkabiliyor. Üreticilerimiz uygun bakım koşulları altında ayda 120-150 kg süt elde edebileceklerdir. Bu da günlük aile başına 250-300 lira arası bir kaynağın girmesi anlamına geliyor.     SÜT DEPOSU Saanen keçilerinin çok sayıda yavru vermesinin ötesinde keçi sütünün, anne sütüne en yakın olması en sağlıklı süt olması doktorlar tarafından önerilen süt olmasından dolayı tercihimizdir. Bir  keçinin bir ailenin geçimini kolayca sağlayabileceği tespit edildi. Umuyorum, bu proje birçok çiftçimize de örnek olacaktır. Her bir çiftçimize 10 Anaç Keçi, 11 oğlak ve 2 teke 6 adet yavru  olmak üzere toplam 29  Saanen keçisi veriyoruz. Belki bugün bu projelerin faydasını hissedemeyebiliriz ama önümüzdeki dönemde uygulanan projelerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Saanem Keçilerimizin ilçemize getirilmesi ve desteklerinden dolayı Meclis Üyemiz İdris Öz’e teşekkür ederiz.  

Türkiye'de yüksek süt verimiyle çiftçinin yeni gözdesi Saanen Keçisi,  Çameli’nde yetiştiricilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

Çameli Belediyesi tarafından hazırlanan ”Saanen Keçisi Yetiştiriciliği” projesi kapsamında düzenlenen keçi dağıtım törenine Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün , Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  ve çiftçiler katıldı.

 

Çameli’de Saanen Keçisi Yaygınlaşıyor

Başkan Arsla, son yıllarda özellikle hayvancılık konusuna yapılan çalışmaların geliştiğine dikkat çekerek, hayvancılık yapmak için son derece elverişli koşullara sahip olan Çameli İlçesinde yetiştiricilerimize Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesi ile 10 aileye geçim kaynağı sağlanmak istendiğini belirtti.

 

 

ÜRETİCİLER AYDA 120-150 KG SÜT ELDE EDECEK

Başkan Arslan; ”Bu projeyi vatandaşlarımıza örnek olması açısından çok önemsiyorum. Bu keçilerin seçilme nedeni, farklı yerlere kolayca uyum sağlaması ve süt verimi. Saanen keçilerinin süt veriminin fazla olması dolayı,  günlük 7 kiloya kadar çıkabiliyor. Üreticilerimiz uygun bakım koşulları altında ayda 120-150 kg süt elde edebileceklerdir. Bu da günlük aile başına 250-300 lira arası bir kaynağın girmesi anlamına geliyor.

 

 

SÜT DEPOSU

Saanen keçilerinin çok sayıda yavru vermesinin ötesinde keçi sütünün, anne sütüne en yakın olması en sağlıklı süt olması doktorlar tarafından önerilen süt olmasından dolayı tercihimizdir. Bir  keçinin bir ailenin geçimini kolayca sağlayabileceği tespit edildi. Umuyorum, bu proje birçok çiftçimize de örnek olacaktır. Her bir çiftçimize 10 Anaç Keçi, 11 oğlak ve 2 teke 6 adet yavru  olmak üzere toplam 29  Saanen keçisi veriyoruz. Belki bugün bu projelerin faydasını hissedemeyebiliriz ama önümüzdeki dönemde uygulanan projelerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Saanem Keçilerimizin ilçemize getirilmesi ve desteklerinden dolayı Meclis Üyemiz İdris Öz’e teşekkür ederiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.