Çameli'de Arapaşı Ziyafeti

KÜLTÜR 22.08.2016 - 10:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çameli'de Arapaşı Ziyafeti

denizli haber / denizli 20 haber / Çameli'de Arapaşı Ziyafeti

Düğünlerde,mevlid'lerde Arabaş'ı Yemeği Çameli'de kış gecelerinin vazgeçilmez yemeği olup, komşular arasında kaynaşmaya vesile oluyor.  Arabaş'ı Yemeği artık düğünlerde ve mevlid'ler yemek listesinde. Çameli'de soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tatlarından olan “Arabaşı” havaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini alırken sadece kışın değil mevlid yemeklerin vazgecilmesi oldu. Çameli Güzelyurt Mahallesinde Hafta Sonu Sülayman Tahsin Yaşar'ın Mevlid Yemeğinde Yüzlerce kişi aynı sofrada Çameli'de bu geleneksel yemeği  hep birlikte tadıp yediler.   KIŞ GECELERİNDE BU ÇORBA PİŞER Mevlid Sahibi Sülayman Tahsin Yaşar  Çameli yöresinde pişirilen "Arabaşı Çorbası" için aileler buluşuyor, hem çorbanın tadına bakıyor hem de sohbetle komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor. Yöre halkının kış aylarında adeta Arabaşı etrafında birleşerek, güçlü komşuluk ilişkilerini koruyor. Hazmı kolay hafif bir yiyecek hem de kış mevsimine özgü bir yiyecek olduğu için gribal enfeksiyonlara hastalıklara da çok iyi geliyor. Amaç sadece yemek değil birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve gelecek kuşaklara bu lezzetli yemeğimizi yaşatmadır” dedi. İlçede komşuluk ilişkilerinin güçlü tutulmasında Arabaşı'nın yerinin yadsınamaz olduğunu belirten Yaşar "Bu güzel çorbamızı, birlik ve beraberliğimize vesile olması dileğiyle yıllar önce köyümüzde yaparak tüm insanlarımızı bir araya getirmek istedik. Yıllardır soğuk kış gecelerinin güzel bir yiyeceği olan Arabaşı çorbasını yaparak aileleri bir araya getiriyoruz
denizli haber / denizli 20 haber / Çameli'de Arapaşı Ziyafeti

Düğünlerde,mevlid'lerde Arabaş'ı Yemeği Çameli'de kış gecelerinin vazgeçilmez yemeği olup, komşular arasında kaynaşmaya vesile oluyor.  Arabaş'ı Yemeği artık düğünlerde ve mevlid'ler yemek listesinde. Çameli'de soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tatlarından olan “Arabaşı” havaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini alırken sadece kışın değil mevlid yemeklerin vazgecilmesi oldu. Çameli Güzelyurt Mahallesinde Hafta Sonu Sülayman Tahsin Yaşar'ın Mevlid Yemeğinde Yüzlerce kişi aynı sofrada Çameli'de bu geleneksel yemeği  hep birlikte tadıp yediler.

 

KIŞ GECELERİNDE BU ÇORBA PİŞER

Mevlid Sahibi Sülayman Tahsin Yaşar  Çameli yöresinde pişirilen "Arabaşı Çorbası" için aileler buluşuyor, hem çorbanın tadına bakıyor hem de sohbetle komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor. Yöre halkının kış aylarında adeta Arabaşı etrafında birleşerek, güçlü komşuluk ilişkilerini koruyor. Hazmı kolay hafif bir yiyecek hem de kış mevsimine özgü bir yiyecek olduğu için gribal enfeksiyonlara hastalıklara da çok iyi geliyor. Amaç sadece yemek değil birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve gelecek kuşaklara bu lezzetli yemeğimizi yaşatmadır” dedi. İlçede komşuluk ilişkilerinin güçlü tutulmasında Arabaşı'nın yerinin yadsınamaz olduğunu belirten Yaşar "Bu güzel çorbamızı, birlik ve beraberliğimize vesile olması dileğiyle yıllar önce köyümüzde yaparak tüm insanlarımızı bir araya getirmek istedik. Yıllardır soğuk kış gecelerinin güzel bir yiyeceği olan Arabaşı çorbasını yaparak aileleri bir araya getiriyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.