Çameli’de çiftçilere 20 bin fidan dağıtıldı

DENİZLİ 06.03.2020 - 10:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de çiftçilere 20 bin fidan dağıtıldı

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaklaşık 244 çiftçiye 20 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.   Denizli Valiliği Koordinesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliği çerçevesinde ceviz alanlarının arttırılması projesi kapsamında Çameli’de 244 çiftçiye 20 bin ceviz fidanı dağıtıldı   ÇAMELİ CEVİZİNİ TÜM TÜRKİYE TANIYACAKTIR Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli Belediyesi olarak İlçe Genelinde halkın geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekti. Tarım ve Meyve konusunda Belediye olarak çiftçilerimize gereken desteği sağlamaktayız. Belediyemiz tarafından tarımsal kalkınmaya büyük önem verirken ceviz yetiştiriciliğini destekliyoruz” dedi.     365 GÜN EMEK HARCIYORSUNUZ Çiftçilerin üreterek bir yaşam mücadelesi içinde olduğunu belirten Başkan Cengiz Arslan, “Çiftçilerimiz hayatın görünmez kahramanlarıdır. 365 gün çalışan, durmadan usanmadan üretmek için emek veren başka bir meslek yoktur. Çiftçilerimizin ürettiği her şey ticarete, sanayiye, ihracata ve istihdama dönüşüyor. Ülkemizin lokomotif sektörü olarak yüzlerce yan sektöre de hayat veriyor. Biz bunu iyi bildiğimiz için Çameli Belediyesi olarak her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.   CEVİZDE DE HEDEFİMİZ BÜYÜK 4 bin dekar alanda ceviz üretimi yapılan Çameli’de 6 bin ton ceviz üretildiğine dikkat çeken Başkan Arslan, 10 yıl sonraya 40 milyon TL gelir hedeflediklerini belirtti. Arslan, cevizin 2 çeşidi bulunduğunu söyledi.  Arslan; “Cettir ve Osmancık türünün ilçede yaygın olduğu, ceviz üretiminde ve pazarlaması üzerinde çalışmaları sürüyor. Çameli Belediyesi olarak ilçe genelinde halkın geçim kaynağının tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve meyve konusunda Belediye olarak çiftçilerimize gereken desteği sağlamaktayız Belediyemiz tarafından tarımsal kalkınmaya büyük önem verirken ceviz yetiştiriciliğini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.     BAŞKAN CEVİZ FİDANI DAĞITTI Başkan Arslan”  Denizli Valiliği Koordinesinde Denizli Büyükşehir  Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliği ile çiftçiye 4 bin dekar alanda dikilmek üzere 20 Bin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilere ceviz fidanı dağıtarak toprakla buluşacak olan fidanların verimli ve bereketli olsun. Ceviz fidanları için Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederiz” dedi.   Dağıtım törenine, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya,  Çameli Kaymakamı Didem Özay, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Tarım ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve Çiftçiler katıldı.   Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, çiftçilere ceviz fidanı budaması ve dikim tekniklerini uygulamalı olarak anlatarak bilgi verdi.  

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaklaşık 244 çiftçiye 20 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

 

Denizli Valiliği Koordinesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliği çerçevesinde ceviz alanlarının arttırılması projesi kapsamında Çameli’de 244 çiftçiye 20 bin ceviz fidanı dağıtıldı

 

ÇAMELİ CEVİZİNİ TÜM TÜRKİYE TANIYACAKTIR

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli Belediyesi olarak İlçe Genelinde halkın geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekti. Tarım ve Meyve konusunda Belediye olarak çiftçilerimize gereken desteği sağlamaktayız. Belediyemiz tarafından tarımsal kalkınmaya büyük önem verirken ceviz yetiştiriciliğini destekliyoruz” dedi.

 

 

365 GÜN EMEK HARCIYORSUNUZ

Çiftçilerin üreterek bir yaşam mücadelesi içinde olduğunu belirten Başkan Cengiz Arslan, “Çiftçilerimiz hayatın görünmez kahramanlarıdır. 365 gün çalışan, durmadan usanmadan üretmek için emek veren başka bir meslek yoktur. Çiftçilerimizin ürettiği her şey ticarete, sanayiye, ihracata ve istihdama dönüşüyor. Ülkemizin lokomotif sektörü olarak yüzlerce yan sektöre de hayat veriyor. Biz bunu iyi bildiğimiz için Çameli Belediyesi olarak her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

 

CEVİZDE DE HEDEFİMİZ BÜYÜK

4 bin dekar alanda ceviz üretimi yapılan Çameli’de 6 bin ton ceviz üretildiğine dikkat çeken Başkan Arslan, 10 yıl sonraya 40 milyon TL gelir hedeflediklerini belirtti. Arslan, cevizin 2 çeşidi bulunduğunu söyledi.  Arslan; “Cettir ve Osmancık türünün ilçede yaygın olduğu, ceviz üretiminde ve pazarlaması üzerinde çalışmaları sürüyor. Çameli Belediyesi olarak ilçe genelinde halkın geçim kaynağının tarım ve hayvancılıktır. Tarım ve meyve konusunda Belediye olarak çiftçilerimize gereken desteği sağlamaktayız Belediyemiz tarafından tarımsal kalkınmaya büyük önem verirken ceviz yetiştiriciliğini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

BAŞKAN CEVİZ FİDANI DAĞITTI

Başkan Arslan”  Denizli Valiliği Koordinesinde Denizli Büyükşehir  Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliği ile çiftçiye 4 bin dekar alanda dikilmek üzere 20 Bin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilere ceviz fidanı dağıtarak toprakla buluşacak olan fidanların verimli ve bereketli olsun. Ceviz fidanları için Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Dağıtım törenine, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya,  Çameli Kaymakamı Didem Özay, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Tarım ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ve Çiftçiler katıldı.

 

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, çiftçilere ceviz fidanı budaması ve dikim tekniklerini uygulamalı olarak anlatarak bilgi verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.