Çameli'de kış aylarının vazgeçilmez yemeği arabaşı!

DENİZLİ 07.12.2018 - 14:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Çameli'de kış aylarının vazgeçilmez yemeği arabaşı!

Denizli Çameli İlçesi'nde, tüm Anadolu'da olduğu gibi kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan "Arabaşı" havaların soğuması ile yeniden sofralardaki yerini aldı.   Çameli'de eşi, dostu ve akrabaları bir araya getiren , kışın dışarıdaki soğuk havanın yerini birlik ve beraberlik içinde yenen arabaşı ile huzur ve sıcaklığı yaşıyorlar. Arabaşı çorbası, un ve yağın kavrulması ile oluşturulan malzemenin tavuk suyu ile kaynatılmasıyla yapılan bir çorba. İç Anadolu'nun birçok kentinde soğuk kış gecelerinde bolca tüketilen arabaşı çorbası, ekmek yerine özel yapılan hamuruyla servis ediliyor.   Çameli İlçesi'nde özellikle kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen arabaşı, özel davetlerin yanında komşular arasındaki dayanışmayı, ilişkiyi de pekiştiren bir gelenek olarak devam ediyor. Günümüzde, yüksek binaların çoğaldığı,nüfusun artmasına rağmen, televizyon, internet , akıllı telefonlara bağımlılık  nedeniyle kapı komşusundan bihaber yaşadığımız bu günlerde, bazı geleneklerimiz devam etmektedir. Denizli'de özellikle Çameli'de yaşatılmaya çalışılan arabaşı geleneği, komşuların, arkadaş topluluklarının bir araya gelip, dayanışmalarını, sohbet etmelerine vesile oluyor.     Arabaşı geleneğine katılan vatandaşlar, "Kış aylarımızın vazgeçilmez yemeği olan ve toplu bir şekilde yendiğinde lezzetine daha iyi varılan arabaşı, sayesinde bir araya geliyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, geleneklerimizi yaşatarak bir araya geliyoruz. Aynı apartmanda oturmamıza rağmen birçok komşumuzu tanımıyoruz ve birbirimize gidip gelmiyoruz. Arabaşı'nı  vesile ederek komşularla birlik ve beraberliğimiz pekiştiriyoruz. Özel günlerimizde de arabaşı yemeklerimizin baş tacıdır” ifadelerine yer veridiler.

Denizli Çameli İlçesi'nde, tüm Anadolu'da olduğu gibi kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan "Arabaşı" havaların soğuması ile yeniden sofralardaki yerini aldı.

 

Çameli'de eşi, dostu ve akrabaları bir araya getiren , kışın dışarıdaki soğuk havanın yerini birlik ve beraberlik içinde yenen arabaşı ile huzur ve sıcaklığı yaşıyorlar. Arabaşı çorbası, un ve yağın kavrulması ile oluşturulan malzemenin tavuk suyu ile kaynatılmasıyla yapılan bir çorba. İç Anadolu'nun birçok kentinde soğuk kış gecelerinde bolca tüketilen arabaşı çorbası, ekmek yerine özel yapılan hamuruyla servis ediliyor.

 

Çameli İlçesi'nde özellikle kış günlerinin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen arabaşı, özel davetlerin yanında komşular arasındaki dayanışmayı, ilişkiyi de pekiştiren bir gelenek olarak devam ediyor. Günümüzde, yüksek binaların çoğaldığı,nüfusun artmasına rağmen, televizyon, internet , akıllı telefonlara bağımlılık  nedeniyle kapı komşusundan bihaber yaşadığımız bu günlerde, bazı geleneklerimiz devam etmektedir. Denizli'de özellikle Çameli'de yaşatılmaya çalışılan arabaşı geleneği, komşuların, arkadaş topluluklarının bir araya gelip, dayanışmalarını, sohbet etmelerine vesile oluyor.

 

 

Arabaşı geleneğine katılan vatandaşlar, "Kış aylarımızın vazgeçilmez yemeği olan ve toplu bir şekilde yendiğinde lezzetine daha iyi varılan arabaşı, sayesinde bir araya geliyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, geleneklerimizi yaşatarak bir araya geliyoruz. Aynı apartmanda oturmamıza rağmen birçok komşumuzu tanımıyoruz ve birbirimize gidip gelmiyoruz. Arabaşı'nı  vesile ederek komşularla birlik ve beraberliğimiz pekiştiriyoruz. Özel günlerimizde de arabaşı yemeklerimizin baş tacıdır” ifadelerine yer veridiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.