Çameli’de Kuzugöbeği110 liradan alıcı buluyor

DENİZLİ 06.04.2020 - 11:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çameli’de Kuzugöbeği110 liradan alıcı buluyor

Az miktarda bulunabilen kuzugöbeği mantarının kilosu 110 liradan alıcı buluyor. Bu nedenle halk arasında, 'kara elmas' olarak anılan kuzugöbeği mantarı, tezgaha koyulduğunda kısa süre çinde tükenirken, satıcılar talebe yetişemiyor.   Akdeniz dağ iklimi tipi hüküm süren zengin çeşitliliğe sahip, çok sayıda endemik bitki türünü de bünyesinde barındıran Çameli’de, dağların eteklerine ve ormanlık alanlara çıkan vatandaşlar, bugünlerde kuzugöbeği mantarı toplayarak ev ekonomilerine önemli katkı sağlıyor. Özellikle Kolak, Yaylapınar, İmamlar, Karabayır mahallelerinde çok sayıda vatandaş, yüksek fiyatı nedeniyle 'kara elmas' olarak adlandırılan kuzugöbeği mantarı toplayabilmek için gününü ormanlık alanlarda geçiriyor.   ​ ​Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Çameli’de, ormanlık alanlarda az miktarda bulunan kuzugöbeği mantarının, halk arasında bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılıyor. Koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde kuzugöbeği mantarı büyük talep görüyor.   Çameli’de kilosu 90 ila 110 liradan alıcı bulunan kuzugöbeği mantarını tezgaha koyduktan sonra kısa sürede tükeniyor. Fiyatı yüksek olmasına rağmen talep çok fazla oluyor. Satışını yapan manavlar, pazarcılar ilan-broşürler ile kuzugöbeği arıyor.     "DOĞAL ANTİBİYOTİK" ​ Yeni yeni çıkmaya başlayan kuzugöbeği mantarı toplayan vatandaşlar, Kuzugöbeği mantarının doğal antibiyotik özelliğine sahip olduğunu, her derde deva olduğu söylenir bu mantarın, bağışıklık sistemine faydası vardır ifadelerini kullandı.    

Az miktarda bulunabilen kuzugöbeği mantarının kilosu 110 liradan alıcı buluyor. Bu nedenle halk arasında, 'kara elmas' olarak anılan kuzugöbeği mantarı, tezgaha koyulduğunda kısa süre çinde tükenirken, satıcılar talebe yetişemiyor.

 

Akdeniz dağ iklimi tipi hüküm süren zengin çeşitliliğe sahip, çok sayıda endemik bitki türünü de bünyesinde barındıran Çameli’de, dağların eteklerine ve ormanlık alanlara çıkan vatandaşlar, bugünlerde kuzugöbeği mantarı toplayarak ev ekonomilerine önemli katkı sağlıyor. Özellikle Kolak, Yaylapınar, İmamlar, Karabayır mahallelerinde çok sayıda vatandaş, yüksek fiyatı nedeniyle 'kara elmas' olarak adlandırılan kuzugöbeği mantarı toplayabilmek için gününü ormanlık alanlarda geçiriyor.

 


​Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Çameli’de, ormanlık alanlarda az miktarda bulunan kuzugöbeği mantarının, halk arasında bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılıyor. Koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde kuzugöbeği mantarı büyük talep görüyor.

 

Çameli’de kilosu 90 ila 110 liradan alıcı bulunan kuzugöbeği mantarını tezgaha koyduktan sonra kısa sürede tükeniyor. Fiyatı yüksek olmasına rağmen talep çok fazla oluyor. Satışını yapan manavlar, pazarcılar ilan-broşürler ile kuzugöbeği arıyor.

 

 

"DOĞAL ANTİBİYOTİK"

Yeni yeni çıkmaya başlayan kuzugöbeği mantarı toplayan vatandaşlar, Kuzugöbeği mantarının doğal antibiyotik özelliğine sahip olduğunu, her derde deva olduğu söylenir bu mantarın, bağışıklık sistemine faydası vardır ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.